Anasayfa Haber iOS 12, Acil Çağrılarda Konumu Otomatik Paylaşacak

iOS 12, Acil Çağrılarda Konumu Otomatik Paylaşacak

Apple, iOS’un yeni sürümüne hayat kurtarabilecek yeni bir özellik entegre ediyor.

Gün boyu yanımızda olan akıllı telefonlarımız, gerektiğinde yardım çağırmak için en büyük iletişim kaynağımız. Fakat trafik kazası gibi hayati önem taşıyan bir problem yaşandığında, 112/911 gibi numaraları aradıktan sonra konum tarifi yapmak bir hayli zor olabiliyor.

RapidSOS isimli bir şirket, bu tip durumlarda konumu otomatik olarak acil yardım kurumlarıyla paylaşan bir uygulama geliştirdi. Hem iOS, hem Android’de bulunan uygulama üzerinden 911 arandığında, beraberinde konum bilgisi de gönderiliyor. Bu durumda acil yardıma ihtiyaç olan kişinin bulunduğu noktayı anlaması ve telefondaki kişiye anlatmasına ihtiyaç duyulmuyor.

iOS’un 12. sürümünde, RapidSOS Haven uygulamasının önemli özellikleri işletim sistemine gömülecek. Böylece zor durumdaki bir kullanıcının uygulamayı akıl edip, o uygulamayı bulup, aramayı uygulama üzerinden gerçekleştirmesi gerekmeyecek.

911 gibi bir hattın aranmasıyla birlikte konum bilgileri de anında gönderilecek. Konum paylaşımı acil arama süresince devam edecek. Konuşma sona erdirildiğinde konum paylaşımı da duracak. Bu özelliğin Türkiye’de de kullanılıp kullanılamayacağı bilinmez, fakat acil durumlarda vakit kazandıracağı tartışılmaz.