Anasayfa Haber AMD Threadripper 2 İşlemcinin İlk Test Sonuçları Ortaya Çıktı

AMD Threadripper 2 İşlemcinin İlk Test Sonuçları Ortaya Çıktı

Ortaya çıkan sonuçlara göre Threadripper 2 işlemci Cinebench testinde oldukça yüksek bir puan elde etti.

AMD, geçtiğimiz günlerde Ryzen 2 serisi için Threadripper 2 işlemcilerinin ilk duyurusunu yapmıştı. Duyuruda Threadripper 2’nin biri 24, diğeri 32 çekirdekli olmak üzere 2 farklı sürümünün bulunacağı belirtilmişti. Bunun dışında herhangi bir detay paylaşılmamıştı.

Şimdi de 32 çekirdekli işlemcinin CPU-Z ekran görüntüsü ile Cinebench test sonuçları ortaya çıktı. CPU-Z’de işlemci “Ryzen Threadripper 2990X” olarak adlandırılıyor. 3,4 GHz hızında çalışan işlemci azami 250 watt TDP değerine sahip. 250 watt değeri çok görünse de işlemcinin 32 çekirdek/64 thread olduğunu unutmamak gerekiyor.

Cinebench sonuçlarında Threadripper 2990X’in 4 farklı saat hızında çalıştırıldığı görülüyor. 4,0 GHz, 4,1 GHz ve 4,12 GHz hızlarında performans artışı elde edilen işlemci, 4,2 GHz hızında performans kaybına uğramış. Bunun sebebi ise yüksek olasılıkla ısınmadan kaynaklı ısınmalar.

32 tane çekirdeği bulunan bir işlemciye hız aşırma uygulayınca, normalinden çok daha fazla ısınma problemiyle karşılaşılabilir. Fiziksel bir hasara uğramak istemeyen işlemci de bu durumda duraksamalar yaparak kendini korumaya alıyor.