Anasayfa Haber Samsung Kendi Grafik İşlemcilerini Üretecek

Samsung Kendi Grafik İşlemcilerini Üretecek

Samsung, grafik işlemciler konusunda uzman yazılımcı ve donanımcıları işe almaya başladı.

Yıllardır mobil cihazlarında kendi geliştirdiği ve ürettiği işlemcileri kullanan Samsung, bu işlemcilerine yerleştirdiği grafik yongalarını ARM ve Imagination Technologies gibi şirketlerden lisanslıyordu. Bu da maliyetin yükselmesine ve tasarımın kısıtlanmasına sebep oluyordu.

Samsung, LinkedIn üzerinde çok sayıda GPU mühendisinin alımı için iş ilanları açtı. İlanlardan GPU’ların gerek donanım, gerek yazılımları için mühendislerin alınacağı anlaşılıyor. Yani Samsung, GPU işini her yönüyle ele almayı amaçlıyor.

Samsung’un bu işi ne kadar sürede gerçekleştirebileceği ise henüz bilinmiyor. Fakat işinin zor olduğu aşikar. Çünkü AMD, Nvidia ve Intel gibi şirketler, çok sayıda GPU geliştirilmesinde kullanılacak patente sahipler. Samsung kendi GPU’sunu tasarlarken bu patentlerle çakışmasını engellemek veya lisans ücreti ödemek zorunda kalacak.

Şirketin ilk etapta geliştirdiği GPU’ları mobil cihazlarda, sonrasında ise otonom araçlarda ve derin öğrenme sistemlerinde kullanacağı tahmin ediliyor. Şirketin ileride ekran kartı işine de girip girmeyeceği ise cevaplanmayı bekleyen ayrı bir soru olacak.