Anasayfa Video ASUS ROG Delta Oyuncu Kulaklığı Ön İncelemesi

ASUS ROG Delta Oyuncu Kulaklığı Ön İncelemesi

ROG Delta: Ön İnceleme

ASUS ROG Delta içerdiği Quad DAC ile Republic of Gamers’ın en güçlü kulaklık seti. Ayrıca yeni nesil bağlantıya da öncelik veriyor. İşte fuar tanıtımında edindiğimiz ilk izlenimler…

ASUS’un Computex 2018 ürünleri arasında ROG Delta var. USB Type-C uca sahip yeni nesil bir kulaklık seti olarak dikkat çekiyor. Ayrıca sorduk, PC için Type-A klasik adaptörü de beraberinde geliyor. Akıllı telefonlar için, örneğin yeni ASUS ROG Phone için bu standart Type-C bağlantısı yeni nesil bir ekosistem oluştuğunu gösteriyor.

ROG Delta’nın en önemli özelliği içerisinde Quad-DAC barındırması. Sancak gemisi akıllı telefonlarda bile nadiren gördüğümüz bu özel dijital analog dönüştürücü, ESS üretimi ES9038PRO SABRE modeli.

Quad DAC da nedir?

Quad yani dörtlü olmasının sebebi 20-150Hz, 150-5.000Hz, 5.000-20.000Hz ve 20.0000-40.000Hz için ayrı ayrı dört DAC’ın birlikte çalışması. Dört sinyal birleştirerek 127-dB SNR ile aktarılıyor. Kulaklığın içerisinde yer alan DAC sayesinde telefon ya da bilgisayarın içerisindeki elektronik sinyal gürültüsünden uzakta, daha temiz bir ses elde ediliyor.

Kulaklığın çıkartılabilir bir mikrofonu var. Sol kulak kısmının altında kontroller yer alıyor. Işıkları açıp kapatma ve ses kontrolü var.

Tasarım ve Materyal

Genel hatları üçgenimsi, materyal kalitesi üst seviyede. Alüminyum menteşeler ile kulaklık katlanabiliyor. ROG Delta, Strix Fusion’dan daha az kavrayıcı, daha rahat bir kulaklık. Fusion ailesinde 700 gram basınç varken burada 515 gram basınç var. Hoparlörler ise aynı 50 mm Essence sürücüleri kullanıyor ve Stereo ses sunuyor. İsteyenler yazılımsal sanal Surround da açabilecekler. ASUS ROG Strix Fusion incelemesi için tıklayın…

Çok bölgeli, akıcı animasyonlar oluşturan AURA Sync destekli bir RGB aydınlatması var. Kulaklığın kulak içerisine gelen yastıkları son derece konforlu. Sentetik deri kullanılmış. Üzerine de nefes alan örgü bir kaplama eklenmiş. Kutu içerisinde Mesh yani örgü doku ya da sentetik deri kaplı kulak yastık kaplamaları yer alacak ve değiştirilebilecek.

Bunlar elbette Computex esnasında edindiğimiz ilk izlenimler ve deneyimler oldu. Daha fazlası için www.technopat.net’i takip edebilir, oyuncu ekipmanları, kulaklık sesleri, ses ve müzik kalitesiyle ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Editörün Yorumu: Delta modeli çok sıkı olmayan, özellikle çok uzun saatler kulaklık kullananlara yönelik tasarlanmış bir model. Kulak kısımlarının yumuşaklığı, şekli ve kullanımı çok rahat. Fuarda Quad DAC ses kalitesini test etme şansımız pek olmadı, karşılaştırmalı dinleme ile ses konusunda daha iyi yorumlar paylaşabiliriz.