Anasayfa Haber Hamburger Yapan Robotlar Geliyor

Hamburger Yapan Robotlar Geliyor

San Fransisco’da açılacak fast-food dükkanında robotlar aşçılık yapacak.

Robot teknolojileri günden güne gelişirken, yavaş yavaş fabrikaların dışındaki daha küçük üretim yerlerinde de görev almaya başladılar. Geçtiğimiz yıllarda barmenlik yapan robotların kullanımıyla karşılaşmıştık. Robotlar şimdi de bir hamburger dükkanında kullanılacak.

Creator adındaki bir şirket tarafından tasarlanan dükkanda, hamburgerleri tamamen robotlar yapacak. Geliştirilen sistemde 20 tane bilgisayar, 350 tane sensör, 50 tane de pişirme ve kesme gibi işlemlerin yapılması için robot bileşeni yer alıyor.

Sistem tek hamburgeri 5 dakikada yapabiliyor. Dükkanda bu sistemden 2 tane bulunacak ve saatte 120 hamburger pişirebilecek. Sistemlerin geliştirilmesiyle bu sayının 400’e çıkabileceği söyleniyor.

San Fransisco’da açılacak dükkanda robotlar tarafından hazırlanan hamburgerler 6 dolara satılacak. İlk etapta 4 farklı hamburger çeşidi satılacak. Birkaç ay sonra ise mobil uygulamaları yayınlanacak. Uygulama aracılığıyla kullanıcılar hamburgere koyulacak sos ve peynir gibi bileşenlerin miktarını belirleyebilecek.