Anasayfa Haber Blizzard, Play Of The Game’in Patentini Alıyor

Blizzard, Play Of The Game’in Patentini Alıyor

Overwatch’un başarılı özelliklerinden biri olan Play of the Game, Blizzard tarafından patentleniyor.

Teknoloji dünyasında sıklıkla patent alımlarıyla ve kavgalarıyla karşılaşıyor olsak da oyun dünyası bu konularda çok daha ılımlı bir havada. Oyun şirketleri zaman zaman birbirlerini fikirleri çalmakla suçlasa da iş, genellikle davalara kadar gitmiyor. Tabii PUBG ve Fortnite bu konuda istisna sayılıyor.

Blizzard, Overwatch’un beğenilen özelliklerinden Play of the Game’in algoritmasının patentini almaya çalışıyor. Play of the Game, maç içinde yapılan en iyi hareketi otomatik olarak belirleyerek maç sonunda oyunculara kısa bir video olarak gösteriyor.

Bu sistem oldukça isabetli bir şekilde çalışıyor; istisnalar dışında gerçekten de “oyunun kader anı” olarak nitelendirilebilecek pozisyonlar gösteriliyor. Şirket, bu sistemin algoritmasıyla birlikte sosyal medya üzerinden paylaşma özelliğini de patent altına almak istiyor.

Overwatch’tan önce farklı oyunlarda da Play of the Game benzeri görüntüler oluşturuluyordu. Fakat bunların pek çoğu Overwatch kalitesinde değildi. Blizzard’ın amacı da geliştirdiği algoritmayı korumak.

Blizzard henüz bu patenti alabilmiş değil. Patenti aldıktan sonra bir şekilde diğer multiplayer oyunlarında (örneğin Heroes of the Storm) kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu.