Anasayfa Makale MacBook Pro İçin En İyi USB-C Çoklayıcılar

MacBook Pro İçin En İyi USB-C Çoklayıcılar

Yeni MacBook’lar için satın alabileceğiniz en iyi USB-C çoklayıcıları bu yazımızda bulabilirsiniz.

2016’nın son dönemlerinde ve daha sonrasında çıkan MacBook’larda en az iki, en çok da dört adet Thunderbolt 3 bağlantı noktası bulunuyor. Bu bağlantı noktaları yerine klasik USB-A portlarına ya da diğer portlara ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Bunun için yazımızdaki USB-C çoklayıcılarına göz atmanızda fayda var.

Elgato Thunderbolt 3 Dock

Elgato Thunderbolt 3 Dock, saniyede 40 GB’a kadar veri aktarabilen 2 adet USB-C, 3 adet USB-A 3.0, 1 adet Gigabit Ethernet, 1 adet DisplayPort bağlantı noktasına sahip. MacBook Pro bilgisayarınızı 85 Watt’a kadar şarj edebilmekte ve birden fazla cihazı, bilgisayarınıza bağlı olmasa bile 15 Watt’a kadar şarj etme imkanına sahip. Ürün ayrıca 3.5 mm mikrofon ve 3.5 mm kulaklık girişine sahip.

DisplayPort 60 Hz’e kadar tek 5K ekranı ya da 60 Hz’e kadar 2 adet 4K ekranı bağlama imkanı sunuyor. 290$ civarındaki fiyatıyla çok sayıda bağlantı noktasına kavuşup, birden çok monitörü kullanabilecek ve yüksek hızda veri transferi yapabileceksiniz.

CalDigit TS3

CalDigit TS3 bir MacBook Pro çoklayıcıda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü özelliğe sahip. 3 USB-A, 2 USB-C, 1 DisplayPort, 1 HDMI portuna sahip bu cihaz 2.1A’e varan hızlı şarj özelliğiyle aynı zamanda iPhone ya da iPad’inizi şarj etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca Apple SuperDrive ile uyumlu çalışıyor.

Ürünü diğerlerinden ayıran nokta, USB portlarından ikisinin eSATA portu olması. Böylelikle harici disklerinizi, depolama kutularınızı ve daha fazlasını bu portları kullanarak bağlayabilirsiniz. 200$ civarında fiyata sahip olan bu ürün eSATA portuna ihtiyaç duyuyorsanız sizin için uygun olacaktır.

Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD

Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD; saniyede 40 GB’a kadar aktarım imkanı sunan 2 Thunderbolt 3, 2 USB-A 3.0, 1 DisplayPort, 1 Gigabit Ethernet portuna ve 3.5 mm kulaklık girişine sahip.

85 Watt’a kadar güç sağlayarak 15-inch MacBook Pro’yu besleyebiliyor ve iPhone ya da iPad’iniz için de 15 Watt güç sunuyor. DisplayPort ve USB-C portları da iki adet 4K ekran bağlama imkanı sunuyor. Yaklaşık 1 metre kablo ile birlikte gelen cihaz 350$ civarında satışa sunuluyor.

OWC Thunderbolt 3 Dock


OWC Thunderbolt 3 Dock, tam 13 bağlantı noktasına sahip. Dahili SD kart okuyucu bu ürünü diğerlerinden ayırıyor. 5 USB-A 3.1, 1 optik ses çıkış, 1 FireWire 800, 1 Gigabit Ethernet, 2 Thunderbolt 3, 1 mini DisplayPort portuna sahip bu ürün neredeyse her türlü cihazınızı bağlamanıza olanak sağlıyor.

FireWire 800 portuyla eski ama halen işe yarayan cihazlarını bağlayabilirsiniz. Mini DisplayPort ve Thunderbolt 3 portlarıyla da bir adet 5K ya da 2 adet 4K ekranı bağlama imkanı sağlıyor.

Dahili SD kart okuyucusuna, FireWire bağlantı noktasına ve çok sayıda USB portuna aynı anda ihtiyaç duyuyorsanız 300$ civarında etikete sahip olan bu ürün sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Global Smart Home USB-C Hub

Global Smart Home USB-C Hub, tam bir fiyat performans ürünü ve yukarıdaki cihazların sahip olduğu profesyonel özellikleri istemiyorsanız sizin için en uygun seçenek olarak karşınıza çıkıyor. 30$ civarında fiyat etiketine sahip bu ürün Thunderbolt 3 destekli bir çoklayıcı olmasa da kısıtlı bir kapasiteyle olsa da cihazlarınızı bağlamanıza olanak sağlıyor.

USB-A 3.0 portlarıyla cihazlarını şarj edebilir, SD ve microSD bağlantı noktalarını kullanabilir, HDMI portuyla da 4K ekranınızı kullanabilirsiniz. Yüksek hızlı aktarım özelliklerinden mahrum kalacak olsanız da ihtiyacınız olan cihazları bağlayabileceksiniz.

İki adet 4K ekranı bağlama, saniyede 40 GB’a varan veri aktarımı, hızlı şarj imkanı gibi özelliklere ihtiyaç duymuyorsanız uygun fiyatlı bu ürün işinize yarayacaktır.

Dönüştürücü, Çoklayıcı ve Yerleştirme İstasyonu Arasındaki Farklar Nelerdir?

MacBook aksesuar ihtiyaçlarınıza çözüm aramadan önce adaptör, çoklayıcı ve yerleştirme istasyonu arasındaki farkları bilmeniz uygun ürünü seçmeniz için önemlidir. Aşağıda bu ürünlerin özellikleri ve aralarındaki farkları görebilirsiniz.

Dönüştürücü

Dönüştürücüler ya da adaptörler birkaç farklı porta sahiptir. En basit dönüştürücüler USB-A’yı USB-C’ye dönüştürme gibi tek bir özelliğe sahiptir. Bazıları da VGA, HDMI, microSD gibi birkaç porta sahiptir. Birçok dönüştürücü üreticisi bu ürünleri sunmuş olduğu port seçenekleri sebebiyle çoklayıcı olarak da isimlendirmektedir.

Sınırlı ihtiyaçlara sahip kullanıcılar için dönüştürücüler en iyi seçenektir. Ucuz ve taşınabilirliği en fazla olan ürünler bu kategoridedir.

Çoklayıcılar

Çoklayıcılar ek bağlantı noktalarından daha fazla özellik sunar. Genellikle ayrı güç kaynağına sahiptirler ve 4K, 5K ekranları destekleyen portlara sahiptir. Çoklayıcılar bağlı MacBook Pro bilgisayarınızı daha hızlı şarj etme imkanı da sunabilir. Daha hızlı veri transferi imkanı sağlaması da bir diğer avantajlarıdır.

Eğer MacBook Pro’nuzu bir 5K ya da iki 4K ekrana bağlayacaksanız ya da hızlı veri aktarımına ihtiyaç duyuyorsanız dönüştürücülerden pahalı olsa çoklayıcılara ihtiyaç duyarsınız.

Yerleştirme İstasyonları

Yerleştirme istasyonları şarj ve çoklu ekran desteği sunmak üzere tasarlanmıştır. Bazıları çoklayıcılara oldukça benzer bir yapıdadır. Bazıları ise MacBook Pro bilgisayarınıza monte edilir. Bazı kullanıcılar daha büyük ekranlarla çalışmak ister ve MacBook bilgisayarı masaüstü bir bilgisayar gibi tutar. Bazı yerleştirme istasyonları bunun için tasarlanmıştır ve örneğin laptop ekranı kapalı olsa da bilgisayarınızı harici ekrana bağlayıp kullanabilmenizi sağlar.

MacBook Pro bilgisayarınızı birden çok ekranla birlikte kullanıyorsanız ve daha sabit bir ortamda kullanıyorsanız yerleştirme istasyonlarını daha uygun bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre 100$ altından başlayarak yüzlerce dolara varan çeşitli ürünler mevcuttur.