Anasayfa Haber Nvidia’nın Yeni G-Sync Modülü, Monitör Fiyatını Yükseltiyor

Nvidia’nın Yeni G-Sync Modülü, Monitör Fiyatını Yükseltiyor

G-Sync HDR teknolojisi için kullanılan yeni modülün, monitör maliyetinde 500 dolarlık fiyat artışına sebep olduğu söyleniyor.

Nvidia’nın görüntü karelerini düzenleyerek hem performans, hem de akıcılık artışı sağlayan G-Sync teknolojisi için monitörlerde farklı donanımlara yer verilmesi gerekiyor. Monitörlerin çözünürlükleri ve tazeleme oranları da günden güne artıyor. Asus ve Acer’ın 4K – 144 Hz HDR monitörleri piyasaya çıkmak üzere.

Nvidia’nın HDR için kullandığı eski modüller, haliyle bu yeni çözünürlük, renk aralığı ve tazeleme oranında yetersiz kalacak. Şirketin geliştirdiği yeni modüller, Asus ROG Swift PG27UQ’nun içinin açılmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Asus PG27UQ’da G-Sync HDR işlemlerinin yapılması için Intel Altera Arria 10 GX 480 FPGA’nın kullanıldığı görüldü. Bir soğutucu fanın arkasına yerleştirilen bu devre, geliştiricilere 2.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle satılıyor. Elbette ki Nvidia bunları toplu bir şekilde satın aldığı için çok daha düşük bir ücret ödemiştir. Tahminler, Intel’in bu modülleri Nvidia’ya 500 dolara sattığı yönünde.

Bu durumda 4K, 144 Hz, HDR ve G-Sync terimlerinin bir araya gelmesinin maliyetinin, sırf bu modül yüzünden 500 dolar arttığını söyleyebiliriz. Acer ve Asus, bu özelliklere sahip monitörlerini 2.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunacak. Belki Nvidia gelecekte bu teknolojiyi daha ucuz hale getirecek bir çalışma yapar.