Anasayfa Haber Pokemon Quest, Mobil Cihazlar İçin Yayınlandı

Pokemon Quest, Mobil Cihazlar İçin Yayınlandı

Yeni Pokemon oyunu iOS ve Android platformları için resmi olarak yayınlandı.

Uzun bir süredir yalnızca Nintendo konsollarda oynayabildiğimiz Pokemon oyunları, yavaş yavaş akıllı telefonlardaki yerini almaya başladı. 2016 yazında piyasaya çıktığında büyük ses getiren Pokemon GO’dan sonra şimdi de Pokemon Quest yayınlandı.

Ücretsiz bir aksiyon – macera oyunu olan Pokemon Quest’te Tumblecube isimli bir adayı keşfediyoruz. Adadaki her şey kutu kutu bir görüntüye sahip. Grafik tasarım açısından oyunun Minecraft ile hayli benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Pokemon Quest’te ilk nesil Pokemon’lar yer alıyor. Başlangıç Pokemon’u olarak 5 farklı seçeneğimiz var: Charmender, Bulbasaur, Squirtle, Eevee ve Pikachu. Bu Pokemon’lardan biri ve sonrasında yakalayacağımız diğer Pokemon’lar ile 3 Pokemon’luk grubumuzu oluşturup gezintiye çıkıyoruz.

Oyunu kısa bir süre denedim. Bu süre zarfında Pokemon’ların alanlarda otomatik ilerleyip saldırdığını ve yalnızca özel hareketler için müdahale etmem gerektiğini gördüm. Pokemon yakalaman içinse üssümde yemek yapmam gerekti. Yemeği gören Pokemon’lar arkadaşım olarak grubuma katıldı. Pokemon yakalamak için daha farklı yöntemler varsa da henüz karşılaşmadım.

Oyun, Google Play ve App Store’da bir hayli yüksek puanlar almış. Bakalım 2018 yazının oyunu da Pokemon Quest olabilecek mi.

Pokemon Quest’i iOS cihazınıza indirmek için tıklayın.

Pokemon Quest’i Android cihazınıza indirmek için tıklayın.