Anasayfa Video Corsair Dark Core RGB SE ve MM1000 İncelemesi

Corsair Dark Core RGB SE ve MM1000 İncelemesi

Corsair Dark Core RGB SE oyuncu faresi ve MM1000 kablosuz Qi şarj sunan fare altlığını birlikte inceliyoruz. İşte ikilinin özellikleri…

Dark Core RGB Corsair’ın uzun süredir beklenen ve heyecan uyandıran oyuncu farelerinden biri. Hem kablolu, hem de yeni nesil kablosuz kullanımı var. Bu yüzden incelememizde kablosuz şarj sunan MM1000 fare altlığını kullandık ve onun özelliklerine de baktık.

Dark Core RGB’nin piyasada satılan iki farklı sürümü var. İncelediğimiz Dark Core RGB SE versiyonunda Qi şarj özelliği var. Diğer modelde SE ibaresi yok, daha hesaplı ama şarjı USB ara bağlantı aparatları ile yapılıyor.

Peki fiyatlar nasıl? Özelliklere baktığımızda Türkiye’deki ortalama fiyatlar şöyle:

Dark Core RGB fiyatı: 489 TL

Dark Core RGB SE fiyatı: 529 TL

Dark Core RGB SE + MM1000 set fiyatı: 799 TL

Birbirini tamamlayan ürünler çünkü bu kablosuz fareyi altlık üzerinde gördüğünüz bu şekil üzerine getirdiğinizde Qi şarj özelliği ile otomatik şarj oluyor.

Fare içindeki lityum polimer pil, fare ışıkları açıkken 16, ışıklar kapalıyken 24 saat çalışma süresi sunabiliyor. Şarj işleminin oldukça basit olduğunu düşündüğümüzde bu süre fazlasıyla yeterli.

Sensör

Farenin kalbinde Pixart’ın PMW3367 sensör bulunuyor. Bu sensör Corsair’ın güncel oyuncu farelerinde sıkça tercih ettiği üst seviye bir model ve tam 16.000 DPI’a kadar hassassiyet sunuyor. Dahası hassasiyeti birer birer artırarak ayarlamanız mümkün.

Ergonomi

Corsair farenin ergonomisini FPS ve MOBA oyunları için optimize etmiş ve üzerine 9 adet buton yerleştirmiş, bunlardan 8’inin işlevlerini icue yani Corsair Utilize Engine yazılımı ile değiştirebiliyorsunuz. Farenin tutuş şekli ise ise palm grip. Yani parmaklar fare tuşlarına yaslanacak şekilde tasarlanmış.

Varsayılan tuş işlevleri

Tekerin arkasındaki tuş profilleriniz arasında geçiş sağlıyor. Sol tık butonunun hemen yanında bulunanlar DPI artırıp azaltmaya yarıyor. Yan taraftaki 3 buton ileri, geri ve sniper butonları. Sniper butonuna basılı tuttuğunuz süre boyunca daha iyi hedef alabilmeniz için DPI düşük bir değere getiriliyor. Bunu ayarlardan değiştirebiliyorsunuz.

128 gram ağırlığa sahip Dark Core’un ağırlığı ek parçalarla değiştirilemiyor. Ancak serçe parmağınızın olduğu kenar tarafındaki plastik parçayı çıkarıp daha uzun parmak desteği sunan bir parçayla değiştirebiliyorsunuz. Bu parça Corsair tarafından kutuya eklenmiş. Fiziksel özelliklerinin özelleştirilebilir olması rahatına düşkün kullanıcılar için önemli bir özellik.

Butonlar

Farenin sağ ve sol tık butonları 50 milyon tıklama ömürlü Omron marka ve Dark Core bu anlamda yıllarca oyunlarda size hizmet edebilecek bir aygıt. Sağ ve sol tık buton hissiyatı biraz sert ve sıkı, fare tekerinin tıklama hissiyatı ise oldukça sert

RGB aydınlatma konusunda Corsair 3 ayrı bölgede aydınlatma sunuyor. Bunlar farenin önü, yanı ve arka tarafı. Bunlara ayrı ayrı müdahale edemiyorsunuz, seçtiğiniz renk şeması ve animasyonu tüm ledlere uygulanıyor. Sadece bireysel olarak bu alanları kapatma opsiyonu sunulmuş.

Dış kaplamada kullanılan plastik doku yer yer farklılık gösteriyor. Örneğin avuç içinize ve baş parmağınızın altına temas eden kısımda pürüzlü bir yüzey tercih edilmişken farenin geri kalan bölgelerinde pürüzsüz bir doku bulunmakta.

Farenin hem kablolu hem de kablosuz özelliği olduğundan bahsetmiştik. Corsair kutuya 1.8m uzunluğunda örgülü, beyaz benekli siyah bir Micro USB’den tip A’ya usb kablo koymuş. Bu kablonun USB A ucu Corsair’ın çevre birimi aygıtlarında görmeye alıştığımız tarza sahip. Farenize kabloyu hale getirmek istediğinizde bu kabloyu takabiliyorsunuz.

Kablosuz kullanmak istediğinizde de seçenekleriniz var. Farenin altındaki bir switch ile ister 1ms gecikmeli 2.4Ghz kablosuz iletişim isterseniz de bluetooth modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Fare altındaki bir diğer switch de kullanmadığınız zamanlarda kapatmanız için bir güç switch’i.

Corsair’ın aydınlatma, makrolar ve DPI ayarlarını fare içindeki bellekte saklaması faresini bilgisayarlar arasında sık sık taşıyan kullanıcılar için iyi düşünülmüş bir özellik.

Fare altlığı Corsair MM1000

Biraz da fare altlığından bahsetmek gerekirse MM1000’in tabiki en çok göze çarpan özelliği kablosuz şarj desteği ve güzel olan nokta bu özellikle sadece Corsair farenizi değil Qi şarjı destekleyen akıllı telefon dahil pek çok aygıtı şarj edebiliyor olmanız. Sağ üst köşedeki beyaz yuvarlak dairenin üzerine kablosuz şarj destekleyen aygıtınızı bırakmanız yeterli.

Telefonunuz kablosuz şarjı desteklemese dahi Corsair’ın kutuya dahil ettiği bu adaptör ve uçlar sayesinde iPhone ve Android tabanlı telefonlarınızı rahatlıkla şarj edebiliyorsunuz. Kablosuz şarj fonksiyonunu kullandığınızda fare altlığındaki yeşil ışık yanıp sönüyor.

Nokta nokta kauçuk tabana sahip bu sert fare altlığı farenizle ne kadar hareketli olursanız olun kaymıyor. Yüzey hem hız hem de kontrol için optimize edilmiş ve Corsair farenizle optimum performansta çalışması için Corsair Utility Engine altından yüzey kalibrasyonu yapabiliyorsunuz.

Altlıktan çıkan kalın ve örgülü bir kablo var. Bu kablonun kalın olmasının sebebi içinde 2 adet USB kablosu taşıması. Bu kablonun ucunda 2 adet tip A usb ucu mevcut ve bunlardan birisi kablosuz şarj için diğeri masanıza USB 3.0 taşımanız için. Fare altlığının sol üst köşesindeki plastik parça bir adet USB 3.0 port barındırıyor ve buraya flash bellek gibi aygıtlarınızı zahmetsizce bağlayabiliyorsunuz.

Sonuç

Dark Core RGB SE gerek e-spor’un içinde olan profesyonel kullanıcılara gerekse üst seviye oyuncu bilgisayarına eşlik edecek şık bir fare arayışında olan kullanıcılara yönelik bir ürün. Barındırdığı aksesuarları sayesinde rahatlığa olduğu kadar kablolu, kablosuz kullanım olanağıyla farklı kullanım senaryolarına uyum sağlayabiliyor.

Eğer Corsair Dark Core RGB SE gibi kablosuz şarj destkleyen bir fareniz ve üstüne bir de kablosuz şarj özellikli akıllı telefonunuz varsa MM1000 fare altlığı hayatınızı pratikleştirme adına oldukça faydalı bir ürün haline gelebiliyor. Hepimiz bilgisayarın başına oturduğumuzda telefonumuzu klavye veya farenin yanına bırakıyoruz, telefonumuzun bu durumda otomatik olarak şarj olması büyük kolaylık.