Anasayfa Haber Kutulu Oyunların Sonu Geliyor Olabilir

Kutulu Oyunların Sonu Geliyor Olabilir

Michael J. Olson ve Yung Kim adındaki iki analist, oyun dağıtımının 2022’de dijitalleşeceğini öngörüyor.

Steam, Origin, Uplay ve benzeri platformlar özellikle oyunların dağıtımı konusunda büyük fayda sağlıyorlar. Bilgisayar oyuncularının pek çoğu artık yalnızca dijital oyun satın alıyor. Kutuyla satılan oyunlar ek maliyet getirdiği gibi, çoğu durumda son sürümde bile olmuyorlar.

Amerikalı bir yatırım bankasının analistleri olan Michael J. Olson ve Yung Kim, oyunların orta vadedeki geleceğiyle ilgili bazı tahminlerde bulundu. İkili, 2022 yılından itibaren tüm oyunların dijital dağıtılacağını söyledi.

Olson ve Kim, bu dağıtıma yalnızca satılan oyunları değil, aynı zamanda akış olarak çekilen oyunları da dahil ettiklerini belirtti. Analistler, 2 – 3 yıl içinde oyun akış hizmetlerinin ticari olarak yürütülebilir hale geleceğini söylüyor.

Olson ve Kim’in öngörüleri biraz iyimser olabilir. Zira dev boyuttaki oyunların indirilmesi bile dünyanın pek çok yerinde hala büyük problemken, çoğu ülkede oyun akışı şimdilik hayal. İnternet bağlantı hızlarının tüm dünyada aynı olmadığı bir gerçek.

Bu durumda çok büyük bir yüzdelik dilimin dijitale geçeceğini söyleyebiliriz. Fakat 2022’de oyunların tamamının dijital dağıtılması pek mümkün görünmüyor.