Anasayfa Haber Yeni Xbox Scarlet Konsolu 2020 Senesinde Çıkabilir

Yeni Xbox Scarlet Konsolu 2020 Senesinde Çıkabilir

Xbox One’ın yerini alacak yeni konsol hakkında Microsoft yönetiminden açıklamalar geldi.

PlayStation 4 ve Xbox One, Kasım 2013’te piyasaya sürüldü. Bu konsolların 5. yıl dönümü yaklaşırken, Sony ve Microsoft yeni nesil konsollar için çalışmalara başlamışlar. Çalışmalarda mesafe alındıkça da duyumlar ortaya çıkmaya başlıyor.

Sony’nin aksine Microsoft planları hakkında biraz daha açık bilgi veriyor. E3 2018’de Xbox direktörü Phil Spencer yeni Xbox’un tasarım süreci hakkında bilgiler verdi. Detaylar hakkında konuşmamış olsa da, yeni konsolun kod isminin Project Scarlet olduğu ve 2020 yılında piyasaya sürülebileceği daha sonra ortaya çıktı.

Yapılan röportajlarda Spencer, Scarlet projesinde şirketin iki konuya odaklanmak istediğini belirtti : FPS değerleri ve oyun açılış süresi. Konsollardaki CPU ve GPU dengesinin bilgisayarlarda olduğundan biraz daha dengesiz olduğunu belirten Spancer, FPS değerleri üzerinde konsolların daha iyi iş çıkarabileceğini belirti. 1080p ya da daha iyi bir çözünürlükte standart 60 FPS değerine ulaşılması konusunda Microsoft’un çalışma yaptığını tahmin etmek yanlış olmaz.

Spencer aynı zamanda oyunların başlangıç ve indirme süreleri ile ilgili de konuştu. Oyunlar daha yüksek çözünürlük sunmaya başladığından beri 50 GB boyutunun üzerine çıktı ve yükleme süreleri de can sıkıcı hale gelebiliyor. E3 fuarında duyurulan FastStart teknolojisi Xbox One ile kullanılmaya başlanacak.

FastStart gerekli oyun dosyalarını önce yükleyecek ve oyuncular tüm içeriğin indirilmesini beklemeden oyuna başlayabilecek. Oynarken de arka planda oyun yüklemeye devam edecek. Sony de benzeri bir teknolojiyi PS4 için geliştirmiş olsa da Microsoft, Scarlet projesi ile birlikte bu süreci daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Phil Spencer ile yapılan röportajın tümünü aşağıdaki videoda seyredebilirsiniz.