Anasayfa Haber Fallout 76’da Platformlar Arası Multiplayer Desteği Olmayacak

Fallout 76’da Platformlar Arası Multiplayer Desteği Olmayacak

Sony’nin platformlar arası multiplayer desteğini engellediği oyunlar listesine Fallout 76 da ekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda Fornite’ın Nintendo Switch sürümü yayınlandı. Oyunu indiren çok sayıda PlayStation 4 sahibi, Fortnite hesaplarının Switch’te kullanılamadığını görünce bir hayli şaşırmıştı. Epic Games de Sony’nin PlayStation 4’te açılan hesapların Switch’te kullanılmasına izin vermediğini belirtmişti.

Bu olayla büyük tepki toplayan Sony’nin, Fallout 76’da da benzer bir tavır sergileyeceği söyleniyor. Fallout 76’nın direktörü Todd Howard, “Fallout 76’yı platformlar arası multiplayer oynayamayacaksınız. Oynanmasını gerçekten çok isterdik fakat şimdilik bir şey yapamıyoruz. Sony bu konuda yardımcı olmuyor” dedi.

PlayStation 4’teki oyuncu sayısının Xbox One ve Switch’in toplamından daha fazla olduğu söyleniyor. Sony de oyuncuları için bu topluluğun yeterli olacağını düşünüyor. Şirket diğer konsol üreticilerini destekleyecek herhangi bir girişimde bulunmak istemiyor.

Kurumsal açıdan bakıldığında Sony’nin haklı olduğu düşünülebilir. Fakat oyuncular, şirketlerin bu tip ince hesaplarını genellikle haklı görmüyorlar. Tabii Sony bu yüzden müşteri kaybeder mi, orası da tartışmaya açık bir konu.