Anasayfa Haber Çin, Yeni Lazer Tüfeği Geliştirdi

Çin, Yeni Lazer Tüfeği Geliştirdi

Çinli bir şirket tarafından geliştirilen silah, 800 metre mesafeden hedefleri yakabiliyor.

Bilim kurgu hikayelerinde sıkça bahsedilen lazer silahları gerçek oluyor. Çinli ZKZM Laser isimli şirket, Xi’an Institute Optics and Precision Mechanics kurumuyla ortak bir çalışma sonucu gerçek bir lazer silahı üretti.

Yeni silahın kod adı ZKZM-500 olarak seçilmiş. Polislere verilmesi planlanan bu silahın, özellikle rehine kurtarma durumlarında kullanışlı olacağı düşünülüyor. 800 metreye kadar etkili olduğu belirtilen ZKZM-500, 3 kilogram ağırlığıyla AK-47 ile hemen hemen aynı ağırlıkta.

Lazer silahı, tek şarj ile her biri iki saniye süren 1.000 atış yapabiliyor. Lazerin etkisi öldürücü değil, fakat dayanılmaz seviyede acı verdiği söyleniyor. Ayrıca kumaş gibi malzemeleri de yakabiliyor.

Silahın yapım maliyeti 15.000 dolar. ZKZM Laser da bu üretim için bir fabrika arayışında. Ancak ZKZM’nin duyurulan özellikleri kafalarda soru işareti oluşturdu. 800 metre mesafe etkili bir lazerin, tek batarya ile 2.000 saniye çalışabilecek olması çok gerçekçi görünmüyor.

Bu silahta bir ışık kaynağı, kaliteli optikler, muhtemelen elektronik devreler, kondansatörler ve daha birçok bileşenin bulunması gerek. Bu durumda bataryaya kalan ağırlık payı en iyi ihtimalle 700 – 800 gram olacaktır. 700 – 800 gramlık bir bataryanın ise bu gücü sağlayabilmesi ise şüpheli görünüyor.