Anasayfa Oyun Nintendo Switch Emülatörü Ryujinx Gelişme Kaydetti

Nintendo Switch Emülatörü Ryujinx Gelişme Kaydetti

Açık kaynak kodlu Nintendo Switch emülatörü Ryujinx ile ilgili yeni gelişmeler var.

Ryujinx, Şubat 2018’den beri geliştirilmeye başlanan bir Nintendo Switch emülatörü. 6 kişilik geliştirici ekibiyle birlikte ana geliştirici gdkchan sayesinde emülatör önemli bir aşama kaydedildi. Şu anda emülatör aşağıdaki oyunları oynatma kapasitesine sahip :

  • Puyo Puyo Tetris, Sega tarafından geliştirilen bir puzzle oyunu. Oyun çalışıyor ancak düşük FPS değerleri elde ediliyor. Core i5-7600K ve GTX 1080’e sahip bir sistemde 15-20 FPS ile çalışıyor.
  • Sonic Mania, tam olarak oynanabilir durumda. Uygun donanımla birlikte 60 FPS civarında değerlere ulaşmanız da mümkün.
  • Tiny Barbarian DX, tam olarak oynanabilir durumda. Eski donanımlarda bile 60 FPS civarında performans almak mümkün.
  • Cave Story+, çalıştırılabilir durumda ve modern orta sınıf donanımlarla birlikte 20 FPS civarındaki değerlere ulaşılabiliyor.
  • The Binding of Isaac: Afterbirth, çalışıyor ancak Core i5-7600K ve GTX 1080’e sahip bir sistemde 10- 15 FPS değerleri alınıyor.
  • Stardew Valley, Super Mario Odyssey, One Piece Unlimited World Red Deluxe Edition gibi oyunların ana menüsü çalıştırılabiliyor.
  • TetrisSwitch gibi homebrew oyunlar çalışıyor.

Nintendo’nun konsolları genelde ilk emülatörü çıkan konsollar oluyor. Nintendo Wii ve Dolphin için de aynı durum söz konusu olmuştu. Yıllar içinde Nintendo Wii oyunları ortalama donanımlara sahip bilgisayarlarda rahatça oynanabilecek hale geldi. PS3, XBOX 360 gibi konsollarda belirgin bir gelişme kaydedilmesi içinse yıllar geçmesi gerekiyor.

Eğer üst düzey donanıma sahip bir bilgisayarınız varsa Ryujinx’i deneyip oyun dosyalarınızı çalıştırabilirsiniz. Ancak oyunların 60 FPS’de çalışmasını beklememek gerekiyor. Ayrıca oyun dosyalarının çalıştırılması için öncelikle düzgün şekilde çıkartılıp şifresinin çözülmesi gerekiyor. Ryujinx şu an için XCI dosyalarını doğrudan desteklemiyor.

Diğer kullanıcıların yapabileceği en iyi şey ise bu bağlantıdan Ryujinx’in geliştirilmesini takip etmek. Uyumlu oyunlara ve indirme bağlantılarına da bağlantıdan erişmek mümkün. Emülatör henüz erken dönemlerinde, ancak bu aşamada bile bazı oyunları çalıştırmak mümkün.

Alternatif olarak, Yuzu isminde bir Nintendo Switch emülatörü de geliştiriliyor. Bu bağlantıdan bu projeyle ilgili haberleri de takip etmenizde fayda var.