Anasayfa Haber Battlefield 5 Performans Sonuçları Ortaya Çıktı

Battlefield 5 Performans Sonuçları Ortaya Çıktı

Battlefield 5 testlerinde orta seviye ekran kartlarında AMD’nin önde olduğu görülüyor.

Electronic Arts’ın merakla beklenen oyunu Battlefield 5, kapalı beta sürecine girdi. Oyun henüz kapalı beta sürecinde olmasına rağmen, pek çok donanım ve oyun performansı meraklısı donanım testlerini başlattı. Ortaya çıkan sonuçlar ise ilginç.

Nvidia GTX 1060 ile AMD RX 580’in karşılaştırıldığı bir testte, AMD’nin açık fark ile önde olduğu görülüyor. RX 580 ultra ayarlarda, 1080p çözünürlükte, DX12 API’ında 68 FPS değerini yakalarken, Nvidia 41 – 42 FPS seviyesinde kalmış. Aynı fiyat segmentindeki ekran kartları için aradaki fark oldukça büyük.

4K çözünürlüğe ve DirectX 11’e geçildiğinde ise, RX Vega 64’ün karşısında GTX 1080 Ti  karton ciddi şekilde üstün geldiği görülüyor. GTX 1080 ise RX Vega 64 ile hemen hemen aynı performansı sergiliyor.

İşlemci tarafına baktığımızda ise daha da ilginç bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. İşlemci modelleri arasında ciddi bir performans farkı göze çarpıyor. Bu testlerin düzgün bir şekilde yapıldığını varsayarsak, BF5’te en iyi işlemcilerin bile darboğaza sebep olabileceğini söyleyebiliriz. Yani en iyi ekran kartına sahip olsak bile, orta seviye bir işlemci FPS’yi ciddi oranda düşürebilecek.

Kaynaklar ve kaynakların uyguladığı testler birbirinden oldukça farklı. Dolayısıyla bu sonuçlara bakarak şu ya da bu markanın BF5’te diğerinden daha iyi performans sergilediğini söylemek mümkün değil.

Ayrıca testlerin ne şekilde yapıldığı da kafalarda soru işareti oluşturuyor. Testleri yapan bazı kullanıcıların FPS sayacı açıp oyunu rastgele oynadıkları görülüyor. Yani bu oyuncu GTX 1060’ı test ederken 1 tane el bombası, RX 580’i test ederken 10 tane el bombası patlatmış olabilir. Ya da testlerin birinde kamerayı gökyüzüne daha fazla çevirmiş olabilir. Bu gibi durumlar FPS değerinin tamamen farklı çıkmasına yol açar.

Aynı zamanda oyun henüz beta sürecinde ve ekran kartı üreticileri de oyuna özel sürücülerini henüz piyasaya sürmediler. Dolayısıyla bu sonuçlara çok da güvenmemek gerekiyor. Biz yine de ortaya çıkan ilk sonuçları sizlerle paylaşalım istedik.