Anasayfa Haber Exynos 9820, Üç Farklı Çekirdek Türüne Sahip Olacak

Exynos 9820, Üç Farklı Çekirdek Türüne Sahip Olacak

Samsung’un yeni Exynos işlemcisindeki çekirdekler, 3 farklı kademede performans sergileyecek.

Akıllı telefon işlemcilerin hemen hemen hepsinde 4 tane düşük performanslı, 4 tane de yüksek performanslı işlemci çekirdeği bulunuyor. Düşük performanslı çekirdekler standart kullanım için gerekli gücü sağlarken, pil tasarrufuna da katkıda bulunuyor. Diğer 4 çekirdek ise yüksek güç gerektiren uygulamalarda ve oyunlarda devreye girerek cihazın akıcı bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlıyor.

Ortaya atılan iddiaya göre Samsung, Exynos 9820’de bu standardı değiştiriyor. Eğer iddialar doğruysa Exynos 9820’nin 8 çekirdeği, 2 + 2 + 4 şeklinde ayrılacak. İlk 2 çekirdek Samsung’un kendi ürünü olan Mongoose M4 olacak ve en yüksek performansı sergileyecek.

Sonraki iki çekirdek ise ARM Cortex A75 veya A76 olacak. Bunlar orta seviye performans ihtiyacını giderecek. Geriye kalan 4 çekirdek ise ARM Cortex A55 olacak. Çekirdeklerin hangi frekanslara ulaşacağı ise henüz bilinmiyor.

Söylenene göre Mongoose M4 çekirdekleri çok uç seviyede bir performans sergileyebilecek. Hatta piyasaya çıktığında Exynos’un 2018 model iPhone’larla kafa kafaya performans sergileyeceği konuşuluyor. Bildiğiniz üzere aynı sene piyasaya çıkan telefonlarda her zaman iPhone performans krallığını elde ediyordu.

Apple’ın bu başarısının ardında iOS işletim sisteminin optimize olmasının çok büyük payı var. Samsung’un Android’in ağır yapısına rağmen iPhone ile kafa kafaya performans yakalaması büyük bir başarı olacaktır. Bu iddiaların gerçekliğini ise ancak işlemciyi kullanan Samsung telefonlar piyasaya çıktığında öğrenebileceğiz.