Anasayfa Haber İngiltere Evlerde Şarj İstasyonunu Zorunlu Kılıyor

İngiltere Evlerde Şarj İstasyonunu Zorunlu Kılıyor

İngiltere, elektrikli otomobillere geçiş sürecinde yeni kurallar koymaya başladı.

Yüz yıldan uzun bir süredir kullanılmakta olan fosil yakıtlı otomobiller, elbette ki çevreye ve sağlığımıza büyük zararlar veriyor. Tesla’nın elektrikli otomobillerin kullanılabilir olduğunu kanıtlamasıyla birlikte, sektörün neredeyse tamamı bu alanda çalışmalar yapmaya başladı. Amaç, fosil yakıtlı otomobillerden olabildiğince çabuk kurtulmak.

Avrupa’daki pek çok ülke 2050 yılına kadar tüm fosil yakıtlı araçları ortadan kaldırmayı planlıyor. İngiltere ise bu geçişi 2040’a kadar tamamlamayı planlıyor. Bu plana uygun olarak geçiş için yasa önerileri de sunuluyor. Sunulan son öneride, yeni inşa edilecek tüm evlerde şarj istasyonunun bulunmasının zorunlu kılınması talep ediliyor.

Ayrıca sokak kenarlarındaki yol aydınlatma direklerinin de şarj amaçlı kullanılmasının mümkün hale getirilmesi isteniyor. Böylece evlerin dışında, sokaklarda da araçlar şarj edilebilecek.

Avustralya Yenilenebilir Enerji Komisyonu, 2050 yılında yollardaki araçların %90’ının elektrikli olacağını öngörüyor. Bakalım Türkiye, bu geçişi ne zaman gerçekleştirebilecek.