Anasayfa Haber Unreal Engine Mağazası Para İadesi Yapıyor

Unreal Engine Mağazası Para İadesi Yapıyor

Epic Games, Unreal Engine’in komisyon oranıyla ilgili ilginç bir hamle yaptı.

Çeşitli platformların mağazaları, üzerinden satılan veya kiralanan varlıklar için komisyon bedelleri alıyorlar. App Store, Steam, Google Play ve pek çok diğer mağazada bu kural geçerli. Unreal Engine’in de hazır modellerin satışı için bir mağazası bulunuyor.

Geliştiricilerin parasını ödeyerek 3D model satın almasına imkan sağlayan bu mağaza, yakın zamana kadar 3D tasarımcılardan %30 komisyon alıyordu. %30 ilk bakışta göze çok görünebilir fakat pek çok online mağazada benzer komisyon oranları uygulanıyor.

Epic Games, %70 – %30 şeklinde olan gelir dağılımını %88 – %12 olacak şekilde güncelledi. Yani Epic Games’in komisyonu, %30’dan %12’ye indirildi. Üstelik şirketin tek sürprizi bununla da sınırlı değil.

2014’ten bu yana %30 komisyon alınan tüm alışveriş işlemleri için 3D tasarımcılara kalan %18’in iadesi yapılıyor. Bu da tasarımcıların bu zamana kadar kazandıkları paranın neredeyse 4’te biri kadar daha toplu para alacakları anlamına geliyor.

Epic Games’in bu cömert hareketinin arkasında muhakkak ki Fortnite’tan elde edilen çok üst düzey gelir yer alıyor. Şirket, son 2 ayda Fortnite’tan 650 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.