Anasayfa Haber USB 3.2 İle Veri Aktarım Hızı İkiye Katlanacak

USB 3.2 İle Veri Aktarım Hızı İkiye Katlanacak

USB 3.2 veri aktarım hızının, 3.1 sürümünün iki katı olması planlanıyor.

USB 2.0’ın uzun yıllar kullanılmasının ardından USB 3.0 ile veri aktarım hızı 5 Gbps’ye ulaştırılmıştı. Sonrasında çıkan USB 3.1 Type-C, girişinin ters şekilde de takılabiliyor olmasıyla beğeni kazanırken, çift veri yoluyla toplam 10 Gbps veri aktarım hızına imkan sağlamıştı.

USB 3.0 Promoter Group şimdi de USB 3.2’nin özelliklerini paylaştı. USB 3.2 standardı veri aktarım hızını bir kez daha ikiye katlayarak 20 Gbps’ye ulaştırıyor. Bu da teorik olarak saniyede 2,5 GB veri aktarılması anlamına geliyor.

Üstelik bu performans artışı, yeni kablo ihtiyacı getirmiyor. USB 3.0 Promoter Group başkanı Brad Saunders, USB Type-C SuperSpeed sertifikalı kabloların gelecek nesil USB sürümlerini de destekleyecek şekilde geliştirildiğini belirtti. SuperSpeed sertifikalı Type-C kablolar, USB 3.2’nin performansından faydalanabilecek.

Yeni standardın Eylül ayında resmi olarak hazır olacağı belirtiliyor. Sonrasında ise donanım üreticileri yavaş yavaş bu standardı yeni cihazlarına dahil etmeye başlayacaktır. USB 3.2 etiketli ilk ürünleri 2019 başlarında raflarda görmeye başlayabiliriz.