Anasayfa Makale Warframe Neden En Çok Oynanan Ücretsiz Oyun Oldu?

Warframe Neden En Çok Oynanan Ücretsiz Oyun Oldu?

Warframe neden en çok tercih edilen free-to-play oyun haline geldi, bu yazımızda anlatıyoruz.

Tennocon 2018’de Warframe’in geliştiricisi Digital Extremes, oyun için Railjack adlı ek paketi duyurdu. Venüs’ün etkileyici açık dünyası ile birlikte co-op mücadele oyuna eklendi. Warframe’in ek paketiyle 5 sene önce piyasaya çıkmış bu F2P oyuna yeni bir soluk geldi.

2013 yılında oyun ilk piyasaya sürüldüğünde, hiç kimse bu başarıya ulaşacağını tahmin etmemişti. Şimdi ise Warframe, Steam’in en çok oynanan 10 oyun listesinde PUBG, Dota 2 ve CS:GO’nun ardındaki yerini koruyor.

Ancak oyunun bu noktaya gelmesinde Railjack gibi büyük güncellemeler çok da önemli bir yere sahip değil. Warframe 5 yıl içinde yavaş yavaş büyüdü. Oyuncularla sıkı iletişim halinde olan geliştiriciler riskli bir yol seçti. Ancak tüm bu yol Warframe’in PC’deki en iyi F2P oyun haline gelmesini sağladı.

Oyunun Gelişimi

Warframe 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde, toplayıcılık temalı co-op shooter oyunuydu. Bir ninja karakterini oynuyordunuz ve kötü adamları ortadan kaldırıp envanter dolduruyordunuz. Ancak yıllar içinde devasa bir MMO haline dönüştü. Tüm oyunculara açık uzay istasyonları arasında gezinip eşya ticareti yapabiliyor, clan oluşturabiliyor ve onlarca gezegeni içeren büyük bir açık evreni gezebiliyorsunuz.

Çoğu geliştirici, oyunculara neredeyse aynı şeyleri sunuyor. Ancak Digital Extremes, Warframe’in şeklini sürekli değiştiriyor, yeni ve kullanıcılara değişik gelebilecek özellikler ekliyor. Mesela yanınızda dövüşmesi için uzaylı köpekleri yumurtadan çıkarabiliyorsunuz. Oyuncular arasında organik olarak yayılan bir parazit bile mevcut. Özellikler genişlemeye devam ediyor ve PvP modu gibi geliştirilmeyen özelliler ise ortadan kaldırılıyor.

Digital Extremes oyunculara sadece istedikleri şeyleri vermek yerine, her seferinde farklı bir şey de sunuyor. Güncellemelede kullanıcılar hangi sürprizle karşılaşacaklarını görmek için sabırsızlanıyor.

Oyunun geliştiricileri oldukça dürüst ve oyuncularla iletişim halinde olmayı seviyor. Haftalık video yayınlarında resmi olmayan şekilde oyuncularla buluşuyorlar. Geliştirme sürecindeki eğlenceli anları görüyorsunuz. Hatta bazı yayınlarda, geliştiriciler Warframe’in teknik detaylarından bahsediyor. Böyle bir şeyi dünyanın en popüler oyunlarında görmek sıra dışı.

Warframe’in bugünkü konumuna gelmesinde, oyunun ilk günlerinden beri kararlı bir şekilde oyunda olan birkaç bin oyuncunun rolünü de unutmamak gerekiyor. Digital Extremes de bunun önemini biliyor ve bu oyuncularla sıkı bir iletişim halinde.

Ninja Teorisi

Warframe’in bu kadar iyi olmasında ninja konseptinin de önemi büyük. Parkur tabanlı mücadele, görkemli ve hareketli bir ortam sunuyor. Oyunun gelişim sistemi başlangıçta zorlayıcı gelse de, oldukça derin ve oyuncuların binlerce saat oyunun başında kalmasını sağlıyor. Zorluk ve ödül dengesini oldukça iyi kontrol etmesi de oyunun başarısına katkı sağlıyor.

Warframe, bir diğer taraftan da yatay ilerlemenin önemini iyi kavramış. En güçlü silahı elde etmek için verilen bir uğraş yerine, onlarca çeşit sınıfta yer alan farklı silahlar elde edilebiliyor. Oyunun çok uzun bir gelişim süreci de var. Bu yavaş ilerleyiş hemen ödüllere kavuşmak isteyen kullanıcıları uzaklaştırsa da, oyuna giren bir oyuncunun yapacak bir şey bulamaması mümkün olmuyor.

Oyundaki parayla satın alarak hızlı gelişme seçenekleri ise sınırlı. Çok para harcayıp iyi bir envantere sahip olmak mümkün. Ancak Warframe’in gelişim sistemi vakit harcamanızı da zorunlu kılıyor. Bu yönüyle oyuna para vermeyen kullanıcılar da güç durumda kalmamış oluyor.

Oyundaki premium para birimi olan Platinum bile oyuncular arasında özgürce dolaştırılabiliyor. Ayrıca diğer oyuncuların isteyeceği eşyaları satarak kolayca Platinum para kazanmak mümkün. En pahalı kozmetik eşyalar bile para harcamak istemeyen girişimci oyuncuların elinde olabiliyor.

Oyunun kötü yönleri de mevcut. Diğer free to play oyunlarda olduğu gibi eşyalar için beklemek ya da daha fazla envanter slotu satın almak gerekse de, çoğu kullanıcı için oyun akışı içinde bu bir sorun olmuyor. Oyunun sürekli genişleyen dünyası ve yeni özellikleri ile kullanıcıları çekmeye devam ediyor.

Warframe oyununu Steam üzerinden ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.