Anasayfa Haber Bülten AMD Grafik Sürücüleri Daha Kararlı Çalışıyor

AMD Grafik Sürücüleri Daha Kararlı Çalışıyor

Bağımsız yazılım kalitesi güvencesi uzmanları QA Consultants, açıkladıkları yeni raporda AMD’nin grafik pazarındaki en kararlı sürücüye sahip olduğunu belirlediklerini duyurdu.

AMD sistemler, toplamda yapılan 432 testin 401’ini geçerken, Nvidia sistemler ise bu testlerin sadece 356’sını geçebildi. Böylelikle AMD %93 başarı sağlarken, Nvidia ise %82 seviyesinde kaldı.

QA Consultants yüksek, orta ve bütçeye uygun fiyat noktalarındaki en popüler altı AMD grafik kartını test etti. Bu kartlar hem oyun, hem de iş istasyonu kategorilerinde Nvidia’nın GPU’larına karşı denendi.

Test edilen kartlar arasında oyun amaçlı olan Radeon RX Vega 64, RX 580 ve RX 560 yer alırken, iş istasyonları için olan Radeon Pro WX 9100, WX 7100 ve WX 3100, sırasıyla Radeon Software Adrenalin 18.5.1 ve Radeon Pro Software Enterprise 18.Q2 ile denendi.

Testler geniş kapsamlı olarak yapıldı. QA Consultants, her GPU için dört saatlik CRASH testini, 12 gün boyunca günde altı defa uyguladı. Her tamamlanan test başarılı sayıldı ve toplam kararlılık skoru, toplam denemelerdeki başarı sayısının oranıyla belirlendi.

Sürücü çökmeleri sadece kullanıcıları uğraştırmakla kalmıyor, kayıp üretkenlik ve zamana da yol açabiliyor. Bu sonuçlar AMD’nin sürücü kararlılığı konusu ile en iyi Radeon Software deneyimi için en çok istenen özellikler ve yüksek performans için odaklı çalışmasını da yansıtıyor.

QA Consultants tarafından yayınlanan rapora buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.