Anasayfa Haber Qualcomm, 5G Anten Modüllerini Duyurdu

Qualcomm, 5G Anten Modüllerini Duyurdu

Yeni anten modülleri sayesinde 5G bağlantısının menzili artacak.

Qualcomm, 5G donanımları üzerine çalışmalarına devam ediyor. Şirket yaptığı duyuruda, 5G antenleri konusunda önemli bir zorluğu aştıklarını belirtti.

Qualcomm, mmWave anten teknolojisini 5G iletişiminde kullanmak istiyordu. mmWave antenleri, çok yüksek frekans değerlerine ulaşabiliyor. Dolayısıyla ciddi bir hız artışı sağlaması potansiyeli de bulunuyor. Fakat mmWave donanımları, menzillerinin kısa olması ve sinyallerinin kolayca bozulması sebebiyle akıllı telefonlarda kullanılamıyordu.

Qualcomm, QTM052 adını verdiği yeni anten modülleriyle bu durumun üstesinden geldiğini duyurdu. Son derece küçük yapıdaki bu antenler, yukarıda bahsettiğimiz problemleri aşabiliyor.

Şirket, her bir akıllı telefonda 4 tane QTM052 kullanılabileceğini söyledi. Bu antenler telefonların çerçeve kısımlarına yerleştirilebilecek ve Snapdragon X50 modemlerle birlikte çalışabilecek bir yapıda.

Şirket, yaptığı açıklamada bir zamanlar mmWave’in mobil cihazlarda kullanılamaz olarak görüldüğünü, fakat yeni modüllerle “büyük ölçekli ticarileştirme” yolunda olduklarını söyledi. Bu yeni teknolojinin önümüzdeki yıllarda yeni telefonlarda karşımıza çıkmasını bekliyoruz.