Anasayfa Haber Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak

Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak

Sızdırılan yeni bilgiler, Intel’in işlemci politikasında değişikliğe gideceğine işaret ediyor.

Intel, yıllardır orta ve üst seviye Core serisi işlemcilerinde aynı politikayı izliyor. Core i5’ler 4 çekirdek ile 4 Thread, Core i7’ler ise 4 çekirdek ile Hyper-Threading sayesinde 8 Thread işliyor. i7’ler i5’ler arasındaki fark, Hyper-Threading sayesinde belirleniyordu.

AMD’nin Ryzen serisini piyasaya sürmesi ve rekabeti kızıştırması sebebiyle Intel de çekirdek sayısında artış yapmak zorunda kaldı. Core – 8000 serisinde 6 çekirdekli işlemcilerle karşılaşıyoruz. Şirket, Hyper-Threading politikasını bu seride de korudu.

Yeni bir iddiaya göre Intel, 9000 serisi işlemcilerinde farklı bir yol izleyecek. Geçtiğimiz günlerde yeni nesil işlemcilere ait olduğu söylenen bazı teknik bilgiler ortaya çıkmış, biz de bu bilgileri sizler için derlemiştik. Ortaya çıkan yeni iddia da derlediğimiz bilgilerle büyük oranda örtüşüyor.

Fakat Core i7-9700K’da önemli bir fark bulunuyor. Core i7-9700K’nın 6 çekirdek, HT teknolojisi ile 12 Thread kapasitesinde olacağı düşünülüyordu. Yeni söylentiye göre ise bu işlemcinin 8 çekirdek/8 Thread olacağı söyleniyor. Yani Core i7-9700K’da Hyper-Threading teknolojisi kullanılmayacak.

Bu noktada Intel’in Core i7 ile Core i5 arasındaki farkı belirlemek için Hyper-Threading yerine çekirdek sayısını kullanacağını söyleyebiliriz. İşlemcilerin 1 Ağustos’ta tanıtılacağı söyleniyor. Bu tarihte konuyla ilgili daha net bilgi sahibi olabileceğiz.