Anasayfa Haber League Of Legends İçin Etkileşimli Harita Yayınlandı

League Of Legends İçin Etkileşimli Harita Yayınlandı

Yayınlanan etkileşimli harita, oyundaki karakterlerin hikayeleri hakkında bilgi veriyor.

Oyun karakterlerinin bir hikayesinin bulunması, oyuncuların bu karaktere daha bağlı olmasını sağlıyor. Bunun örneğini pek çok oyunda görebiliyoruz. Bu “hikaye yazma” işi, en gerekmeyen oyunlarda bile boy göstermeye başladı.

Overwatch karakterlerinin birer hikayesinin olmasının hiçbir anlamı ve işlevi yok. Fakat Blizzard, oyuncuların kendilerini karaktere daha bağlı hissetmesi ve kendilerini özdeşleştirmesi için hikaye videolarına büyük önem gösteriyor.

Hatta Heroes of the Storm’daki tüm karakterlerin kendi hikayeleri olmasına rağmen, Nexus’un kendisi için farklı hikayeler üzerine çalışıyor. Bir benzerini tamamen multiplayer odaklı Black Ops 4’te de göreceğiz.

Dünyanın en popüler MOBA oyunlarından biri olan League of Legends da dönem dönem hikaye odaklı videolarla karşımıza çıkıyor. Fakat geliştirici Riot, oyunun hikaye kısmına çok da fazla önem vermiyordu. Şirket, karakterler ve mekanlar hakkında daha fazla bilgi sağlamak amacıyla etkileşimli bir harita yayınladı.

Haritada hikayenin geçtiği Runeterra’nın çeşitli bölgeleri gezilebiliyor. Herhangi bir bölge tıklandığında o bölgeye ait karakterler, sanat görselleri ve yazılı hikaye paragrafları çıkıyor. Haritaya herhangi bir üyelik girişi yapmadan, ücretsiz bir şekilde erişilebiliyor.

Not: Harita sayfası Chrome tarayıcıda açılmazsa, diğer tarayıcıları deneyin.

Haritayı incelemek için tıklayın.