Anasayfa Haber Android Üzerindeki Kriptopara Kazı Uygulamaları Yasaklandı

Android Üzerindeki Kriptopara Kazı Uygulamaları Yasaklandı

Kripropara kazıcı uygulamalar artık Google Play Store üzerinden indirilemeyecek.

Google, Android uygulama mağazası politikalarını güncelledi. Güncellemeyle mağazada yayınlanacak uygulamalar için bazı yasaklar daha ekledi. Aşağıda yeni yasakların listesini görebilirsiniz:

  • Çocukları herhangi bir şekilde cinsel obje olarak gösteren veya bu yönde içerikleri bulunan uygulamalar yasaklanıyor. Ayrıca çocukların ilgisini çekecek yapıda olmasına rağmen, yetişkinlere yönelik içerikler barındıran uygulamalar da Google Play Store’dan kaldırılacak.
  • Kriptopara kazan uygulamalar artık Google Play Store’da yer alamayacak. Kriptopara kazmayan, fakat kriptopara madenciliğinde bir araç olarak kullanılabilecek uygulamalara ise izin veriliyor.
  • Patlayıcı, silah, mermi ve yasaklanmış silah aksesuarlarının yapımını öğreten uygulamalar kaldırılacak. Bu yasağa silahları modifiye etme içerikleri de dahil ediliyor.
  • Google Play Store’daki diğer uygulamalarla hemen hemen aynı tecrübeyi sağlayan uygulamalar bundan sonra yasaklanıyor. Yani kopya uygulamalara artık izin yok.

İlk 3 madde Android kullanıcılarının güvenliğini hedef alırken, son madde uygulama geliştiricilerin emeğinin başkaları tarafından çalınmasını engelliyor. Ayrıca başka uygulamaları kopyalayan uygulamaların kaldırılmasıyla Google Play, kullanıcılar için de daha kaliteli bir mağaza haline gelebilir.