Anasayfa Makale Ekran Bölme ve Uygulama Çifti Oluşturma Rehberi

Ekran Bölme ve Uygulama Çifti Oluşturma Rehberi

Samsung telefonlarda ekran bölme işleminin ötesinde uygulamaları App Pair yani uygulama çifti haline getirmek mümkün. Peki ne işe yarar bu uygulama çifti? Klasik ekran bölme işlevinin ötesinde neler yapabiliriz? Videomuzda birlikte bakalım…

Özellikle Samsung Note 8 gibi telefonlarda ön plana çıksa da, App Pair özelliği Samsung’un diğer akıllı telefonlarında da var. Güncel sürümlerde ekranı bölüp çalışmak, bunun bir adım ötesine geçip buna hızla ulaşmak mümkün. Bu videomuzda orta segmentten Galaxy A6+ modelini kullandık. Daha pek çok farklı Samsung modelinde bu özellik var.

Uygulamaları açıp, ekranı bölüp istediğiniz gibi yerleştirdikten sonra ana ekranınıza bir kısayol ekleyebilirsiniz. Bu kısayol sayesinde işiniz çokken, aceleniz varken tekrar bu işlem ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. YouTube ve internet tarayıcı, navigasyon ve çeviri uygulamaları ya da kamera + galeri uygulaması gibi uygulama çiftleri oldukça pratik olabilir.

Burada Android’de bulunan temel ekran bölme özelliğine göre en büyük fark detaylarda ve kontrol seviyesinde yatıyor. Android ana sürüme gelmeden önce çoklu uygulamaya odaklanan Samsung, kendi Android sürümünde bu özelliği daha gelişmiş şekilde sunuyor. Özellikle geniş ekranların yaygınlaşmasıyla birlikte bu özelliğin kullanışlılığı da arttı.

Rehberimizde telefonunda uygulama çifti özelliği olan kullanıcılar için bu özelliğin nasıl kullanılacağına baktık. Diğer verimlilik ipuçları ve rehberler için https://www.technopat.net üzerinde makalelerimizi takip edebilirsiniz.