Anasayfa Haber 3 Boyutlu Görüntü Sağlayan Hologram Ekranı Geliştirildi

3 Boyutlu Görüntü Sağlayan Hologram Ekranı Geliştirildi

Hologram ekran, 3D çizim işiyle uğraşanlara büyük fayda sağlayabilir.

Kickstarter’da yayınlanan yeni bir proje ilanı, ekranların geleceğini gösteriyor olabilir. Looking Glass isimli bir şirket, aynı ismi taşıyan bir 3D hologram ekranı için Kickstarter üyelerinin yatırımlarını bekliyor. Projenin hedefi 50.000 dolar olmasına rağmen, bitişine 1 ay kala 457.356 dolar toplanmış.

Looking Glass, oldukça kalın yapıda bir ekran. Looking Glass’ın özelliği ise 3 boyutlu görüntüleri gerçek zamanlı olarak 45 farklı açıdan görüntüleyebilmesi. Yani 3 boyutlu bir model görüntülendiğinde, ekranı sağa sola çevirerek farklı kısımlarını da inceleyebiliyoruz.

3D tasarımcılarının pek çoğu, günümüzde bu iş için VR / AR gözlükleri kullanıyor. Bu gözlükler de tahmin edeceğiniz üzere sınırlı işlev sağlıyorlar. Ayrıca aynı anda yalnızca 1 kişi görüntüyü görebiliyor.

Looking Glass, şimdilik 3D meraklılarına ve 3D tasarımcılara hitap ediyor. HaloPlay Unity SDK’sıyla gelen hologram ekranı, 3D tasarım yazılımlarına uyum için farklı yazılım seçeneklerine sahip.

Görüntüyü 60 FPS akıcılığında gösterebilen Looking Glass, 2 farklı boy seçeneğine sahip. 8,9 inç boyutlu sürüm 450 dolara satılırken, 15,6 inç boyutlu sürüm 2.500 dolar olarak fiyatlandırılıyor. Piyasaya çıkmasıyla birlikte fiyatların 600 ve 3.000 dolar olacağı söyleniyor.

http://kck.st/2NGJ7I5