Anasayfa Haber 60 Megapiksel Kameralı Telefon Geliştiriliyor

60 Megapiksel Kameralı Telefon Geliştiriliyor

HubblePhone adındaki 60 MP kameralı telefon, 15x optik zum yapabilecek.

Turing Space Industries (TSI), üzerinde çalıştığı yeni akıllı telefonun görüntülerini yayınladı. HubblePhone adı verilen telefon, oldukça yenilikçi tasarımıyla dikkat çekiyor.

Telefon, yapısal olarak Nokia’nın bir dönem büyük sükse yaptığı N90 modelini andırıyor. Kapak ve ana gövde olmak üzere 2 kısımdan oluşan HubblePhone, 3 tane ekran içeriyor.

Bu ekranlardan biri ana gövdenin önünü ve arkasını boydan boya kaplıyor. Bu da TSI’nin bükülebilir AMOLED ekranlara yer vereceğini gösteriyor. Diğer iki ekran ise kapak kısmının ön ve arka yüzeylerine yerleştirilmiş.

HubblePhone’un ana gövdesinin üst kısmında, yatay bir şekilde yerleştirilmiş kamera bulunuyor. Bu kamera 60 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak. Kameranın yatay yerleştirilmesini önemli bir avantaja dönüştürmek isteyen Turing Space Industries, bu alana yerleştireceği sistemle optik 15x zum imkanı sağlayacak. Samsung’un bir dönem piyasaya sürdüğü Galaxy S4 Zoom akıllı telefonunda bile 10x optik zum desteğinin bulunduğunu hatırlatalım.

Telefonun kapak ve gövde kısımlarının neredeyse tüm donanımları birbirinden ayrılıyor. Telefonun özellikler sayfasında iki tane Snapdragon 855, 2 tane batarya (2.800 + 3.300 mAh), 2 tane 8 GB LPDDR4 RAM, 2 tane 256 GB depolama birimi gibi özelliklerin bulunacağı yazıyor.

Turing Space Industries, bu telefonu 2020 yılının ilk çeyreğinde piyasaya süreceğini iddia ediyor. Fiyatı ise 2.750 dolar olarak belirlenmiş.

HubblePhone çok sayıda yenilikçi fikir içeriyor. Fakat bu fikirlerin uygulanabilirliği kafalarda soru işareti oluşturuyor. Her tarafı ekranla kaplı bir telefona toplamda 6.100 mAh’lik bataryanın yanı sıra bu kadar fazla donanımın sığdırılacak olması şimdilik pek mümkün görünmüyor. Tabii 2 senede teknolojide neler değişir bilinmez.