Anasayfa Haber Valve, SteamOS 3.0 Sürümünü Geliştiriyor

Valve, SteamOS 3.0 Sürümünü Geliştiriyor

Valve’ın kendi işletim sistemi SteamOS için 3.0 sürümü üzerinde çalışmalara başladığı ortaya çıktı.

Valve, oyunculara Steam Machine oyun sistemi kavramını benimsetmek için çalışıyor. Bu bilgisayarlar Valve’ın geliştirdiği SteamOS işletim sistemiyle çalışıyor. Şirket bu işletim sisteminin tanıtımını bir süre önce yapmış olsa da, sonrasında SteamOS ile ilgili çok fazla haber çıkmadı.

Hatta bu durum, Valve’ın SteamOS’u geliştirmekten vazgeçtiği dedikodularına sebep olmuştu. SteamOS’un en son sürümü 2018’in ilk ayında yayınlanmıştı. Ancak görünen o ki Valve SteamOS’un peşini bırakmayacak. Bir kullanıcı, Valve’ın sunucularında SteamOS 3.0’ın dosyalarına rastladı. Bu da Valve’ın yeni sürüm üzerine çalıştığına işaret ediyor.

Tıpkı Google’ın Android sürümlerinde kullandığı tatlı isimleri gibi, Valve da SteamOS sürümlerinde Dota 2 karakterlerinin isimlerini kullanıyor. Alchemist ve Brewmaster sürümlerinden sonra, SteamOS 3.0 sürümünün adının Clockwerk olacağı da sunucudaki dosyalardan anlaşılabiliyor.

Debian 9 tabanlı olacak yeni sürümün, yapısal değişikliklerden ziyade GPU sürücüsü ve Kernel güncellemeleri içereceği tahmin ediliyor. SteamOS 3.0’ın ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.