Anasayfa Haber Samsung, Yüksek Kapasiteli SSD’leri Yaygınlaştırmak İstiyor

Samsung, Yüksek Kapasiteli SSD’leri Yaygınlaştırmak İstiyor

Samsung hafıza birimi başkan yardımcısı, son kullanıcılar için 4 TB SSD satılacağını duyurdu.

Bilgisayar içindeki soğutma fanları haricindeki tek mekanik bileşen olan sabit diskler, hala neredeyse tüm bilgisayarlarda kullanılıyor. Bilgisayar kullanıcılarının SSD’lere tamamen geçiş yapamamasındaki en büyük sebep ise, SSD’lerin GB başına maliyetinin sabit disklere göre hala çok pahalı olması.

Samsung’un hafızadan sorumlu başkan yardımcısı Jaesoo Han, şirketin yeni geliştirdiği 4-bit V-NAND yongalarından oluşan SSD’lerin satışa sunulacağını duyurdu. 64 katmanlı, 32 tane 4 bit V-NAND yongalarını kullanan SSD’ler, 540 MB/s okuma ve 520 MB/s yazma hızına sahip olacak. 2,5 inç formundaki depolama birimine 4 TB sığdırılacak. SSD’nin aynı zamanda 1 ve 2 TB sürümleri de piyasaya sürülecek.

Samsung yeni SSD’lerin nasıl fiyatlandırılacağıyla ilgili henüz herhangi bir bilgi paylaşmadı. Günümüzde 4 TB sabit diskler 100 dolara satılırken, 4 TB Samsung 860 Evo SSD ise 1.050 dolar gibi bir fiyattan alıcı buluyor. Eğer tüketiciler hedef alınıyorsa ve yaygınlaştırılması isteniyorsa, Samsung’un bu fiyatın çok daha altına inmesi gerekiyor.