Anasayfa Haber Android Pie, Telefonlara Yapay Zekaya Katıyor

Android Pie, Telefonlara Yapay Zekaya Katıyor

Android’in yeni sürümünde bulunan yeni yapay zeka özellikleri, telefonları daha kişisel bir hale getirecek.

Google, Android’in en yeni sürümü olan 9.0 Pie’ı Pixel cihazları için yayınladı. Bundan sonraki süreçte, özelleştirilmiş arayüz kullanan üreticiler bu sürüme kendi arayüzlerini ve özelliklerini uygulayarak cihazlar için yayınlayacaklar.

Android’in yeni sürümü, akıllı telefonu daha akıllı ve kişisel hale getirecek yapay zeka işlevlerine sahip. Android Pie, telefonun sahibinin yaptıklarını öğrenerek farklı kolaylıklar sağlamayı hedefliyor.

Bu özelliklerden ilki uyarlanabilir batarya. Android Pie, kullanıcının sık kullandığı uygulamaları öğrenerek buna göre batarya öncelikleri tanıyacak. Bunun ne şekilde yapılacağı tam olarak açıklanmasa da, muhtemelen bildirim yoğunluğuna bakılacak ve gerektiğinde işlemci saat hızı değiştirilecektir.

Kullanıcısının alışkanlıklarını öğrenen akıllı telefonlar

Uyarlanabilir parlaklık ise kullanıcının parlaklık tercihlerini öğrenecek. Bildiğiniz üzere tüm Android akıllı telefonlarda ekran ışığı ortam aydınlatmasına göre kendini uyarlayabiliyor. Fakat bu uyarlamalar üreticilerin belirlediği şekilde, “Güneş ışığında 300 nit, gece karanlığında 50 nit” örneğindeki gibi yapılıyor.

Bu aydınlatma miktarları her kullanıcıyı memnun etmeyebiliyor. Özellikle geceleri ekran fazla karanlık veya fazla aydınlık olabiliyor. Android Pie, bu konudaki tercihlerimizi öğrenerek daha uygun parlaklık seviyeleri sunacak. Uygulamalarda yapılan hamleleri öğrenen Pie, uygulamayı açar açmaz buna göre uygulamada gerekli fonksiyonu açabilecek.

Hızlı ayarlar menüsü güncellenen Android Pie, ekran görüntüleri alma ve düzenleme konusunda ekstra kolaylıklar sağlayacak. Ses ayarları basitleştirilirken, bildirim ayarları kolaylaştırılacak.

Geçtiğimiz aylarda Facebook, Twitter ve Instagram gibi uygulamalara geleceği duyurulan uygulama kullanım süresi, Android Pie’a entegre edilecek. Böylece kullanıcılar telefonda ne kadar verimli zaman geçirdiklerini görebilecekler. Ayrıca zaman sınırı ayarları da dahil edilecek.