Anasayfa Haber Facebook, Bankalarla İşbirliği Yapmaya Çalışıyor

Facebook, Bankalarla İşbirliği Yapmaya Çalışıyor

Şirket bu işbirliği ile banka müşterilerinin hesaplarında ne kadar para olduğunu da görmek istiyor.

Facebook, son dönemde yaptığı hamlelerle güven kaybı yaşadı. Fakat buna rağmen daha fazla endişe uyandırıcı ve rahatsızlık verici haberlerle karşımıza çıkıyor. Facebook’un bu sefer de Amerika’daki bazı büyük bankalarla işbirliği yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

İddiaya göre Facebook veri paylaşımı odaklı işbirliği taleplerinde, bankaların müşterilerinin finansal durumlarını Messenger uygulamasına yansımasını istiyor. Yani böyle bir işbirliği sağlanırsa, Facebook bankada ne kadar paranız olduğunu öğrenebilecek.

İlginç bir şekilde, Facebook’un bu işbirliği ile amacının reklamlarını geliştirmek olmadığı söyleniyor. Şirket yaptığı açıklamada, daha çok bankaların müşteri hizmetleriyle telefon yerine Messenger üzerinden yazılı olarak görüşülmesi ve hesap hareketlerinin Messenger üzerinden bildirilmesi gibi farklı konularla ilgilendiklerini söyledi.

Facebook’un ilk etapta planları masum görünse de, bir noktada reklamların gösterilmesinde banka hesaplarındaki para miktarının da kullanılacağını düşünüyoruz. Cüzdanı daha dolgun kullanıcılara daha lüks, diğer kullanıcılara ise daha hesaplı ürünlerin reklamlarının gösterilmesi, Facebook’un çok işine gelecektir.