Anasayfa Haber EmuParadise, ROM Yayınlamayı Durdurdu

EmuParadise, ROM Yayınlamayı Durdurdu

18 yıllık ROM sitesi EmuParadise, ROM dosyalarını yayından kaldırma kararı aldı.

Gün geçtikçe eski video oyunlarını oynama imkanı da yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Oyunları bulmak zorlaşıyor, konsolu elde etmek imkansızlaşıyor. Konsolu bulsanız bile eski Scart portu üzerinden televizyonlara bağlamak imkansızlaşıyor.

Bu durumlarda imdadımıza ROM siteleri yetişiyordu. İstediğimiz oyunun ROM dosyasını indirip, düzgün bir emülatörle, herhangi bir problemle karşılaşmadan oynayabiliyorduk. Fakat bildiğiniz üzere Nintendo, son dönemde ROM sitelerine savaş açtı.

Farklı ROM sitelerine açılan ağır davalar, en ünlü ve köklü ROM sitelerinden biri olan EmuParadise’ı da korkuttu. Sitenin sahibi yasal işlem yapılma ihtimaline karşı EmuParadise’ın artık bir ROM sitesi olmaktan çıkacağını duyurdu.

Site bundan sonra yalnızca emülatörleri yayınlayacak ve retro oyun severler için bir toplanma yeri olmaya devam edecek. Fakat ROM indirmek için başka sitelerin ziyaret edilmesi gerekecek.

Nintendo’nun 20 yıllık oyunları için bu kadar büyük savaş veriyor olması ise şaşırtıcı. Şu anda eski oyunları orijinal olarak bulup satın almak imkansıza yakın. Umuyoruz geliştirilmekte olan Antstream bu probleme bir çare olur.