Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 9 Teknik Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Samsung Galaxy Note 9 Teknik Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Yeni Galaxy Note 9, Samsung Unpacked etkinliğinde resmen tanıtıldı, teknik özellikleri ve Türkiye fiyatı açıklandı.

Aylardır ortaya atılan pek çok iddianın ardından, Samsung Galaxy Note 9 resmi olarak tanıtıldı. Unpacked etkinliğinde yapılan tanıtım ile telefonun tüm detayları açığa çıktı.

8 Çekirdekli ve daha önce Samsung Galaxy S9+ modelinde kullanılan Exynos 9810 işlemcisi tercih edilmiş. Ayrıca Snapdragon 845 işlemcisini kullanan bir modeli de var. Ülkemizde Daha güçlü olan Exynos 9810 modeli satışta olacak. Telefonun 128 GB’lik modelinde 6 GB, 256 ve 512 GB hafızalı modellerinde ise 8 GB RAM bulunuyor. Telefona 512 GB’ye kadar microSD kart da takılabiliyor.

Telefonun arka tarafında 2 tane 12 MP kamera bulunuyor. Bu kameralardan biri f/2.4 diyafram açıklığına, 1 mikrometre piksel boyutuna, otomatik odaklama özelliğine ve optik görüntü sabitleme özelliklerine sahip.

Diğer kamerada ise diyafram açıklığı f/1.5 ile f/2.4 arasında değişebiliyor. Otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme de kameranın diğer özellikleri.

Kameraya yazılımsal yenilikler getiren Samsung, Scene Optimized Mode ile Note 9’un 20 farklı sahneyi tanımlayabilmesini ve daha iyi fotoğraflar çekmesini sağlıyor. Telefon ağır çekim video moduna da sahip.

6,4 inç boyutunda sAMOLED ekranı bulunan Galaxy Note 9, QHD+ çözünürlük ile 516 ppi piksel yoğunluğu sağlıyor. Telefon, 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor.

Samsung, S-Pen’de de bazı yenilikler yaptığını duyurdu. Yenilenmiş S-Pen ile sunumları kontrol etmek ve fotoğraf çekmek mümkün olacak.

Yeni S-Pen, Note 9 ile uzaktan iletişim kurabilecek. Sunum modunda 30 dakika çalışan kalem, yalnızca 40 saniyede şarj olabilecek.

4.000 mAh batarya ile tüm günü çıkarabileceği belirtilen telefonun 6 GB RAM/128 GB depolama alanı sağlayan sürümü yurt dışında 999 dolardan satışa sunulacak. Samsung Galaxy Note 9 Türkiye fiyatı ise 128 GB model için 6500 TL, 512 GB model için de 7500 TL olarak açıklandı.