Anasayfa Haber Oppo F9 Resmen Duyuruldu

Oppo F9 Resmen Duyuruldu

Oppo F9, Gorilla Glass 6’yı kullanan ilk akıllı telefon olacak.

Son dönemde yükselişte olan Çinli akıllı telefon markalarından biri olan Oppo, yeni telefonu F9’u tanıttı. Orta seviyeye hitap eden Oppo F9, damla şeklindeki küçük ekran çentiğiyle dikkat çekiyor. Çentikte yalnızca telefonun ön kamerası yer alıyor. Hoparlör ise cihazın üst kenarına yerleştirilmiş.

6,3 inç boyutunda, 2.340×1.080 çözünürlüklü LCD ekranı bulunan Oppo F9, 3.500 mAh bataryaya sahip. Telefon, Oppo’nun VOOC hızlı şarj teknolojisi sayesinde hızlı şarj olabiliyor.

MediaTek Helio P60 işlemcisini kullanan telefonda 4 ve 6 GB RAM seçenekleri bulunuyor. Oppo F9’un yerleşik hafızası ise 64 GB. Kullanıcılar istedikleri takdirde microSD kart ile 256 GB’ye kadar hafıza takviyesi yapabilecekler.

Oppo F9’un arka kısmında parmak izi okuyucu ve 2 kamera yer alıyor. 16 MP ana kameraya 2 MP derinlik algılayıcı eşlik ediyor. Ön kamera ise 25 MP çözünürlüğünde.

Telefonun ön yüzeyinde Corning Gorilla Glass 6 kullanılıyor. Oppo F9 bu yeni nesil camı kullanan ilk akıllı telefon olacak. Oppo F9, bu ayın sonlarında Asya ve Hindistan’da piyasaya çıkıyor. Fiyatı ise henüz bilinmiyor.