Anasayfa Mobil LG G7 ThinQ Fiyatı Ve Özellikleri

LG G7 ThinQ Fiyatı Ve Özellikleri

LG G7 ThinQ telefonu kutusundan çıkarıp fiyatına ve özelliklerine bakıyoruz.

LG G7+ olarak da bilinen bu telefon, günümüz üst seviye modellerinde görmeye alıştığımız  Snapdragon 845 çipsetiyle geliyor. 64GB depolama ve 4GB bellek ile 128GB depolama ve 6GB bellek seçeneklerine sahip.

Üst kısımda tercih edilen çentikli tasarım ile gövdeye daha çok ekran sığdırmayı amaçlayan LG, %82.6 gövde-ekran oranı sayesinde 6.1 inç gibi büyük sayılabilecek bir ekranı, tek ele rahatlıkla oturan bir gövdeyle buluşturmayı başarmış. Bu ekran IPS LCD panele sahip, PCI-P3 renk gamutunun %100’ünü kapsıyor ve Dolby Vision ile HDR10 desteğine sahip, çözünürlüğü ise 1440×3120 piksel.

Gövdeye ve ekrana daha yakından baktığımızda Gorilla Glass 5 teknolojisini kullanıldığını görmekteyiz. Alüminyum çerçevenin kullanıldığı telefon aynı zamanda IP68 su ve toz geçirmezlik sertifikasına sahip.

Ön kısımda herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Yanlarda ise toplamda 4 tuş mevcut. Sol tarafta ses açma/kısma tuşlarına ek olarak Google Yardımcı Yapay Zeka Tuşu var. Sağ tarafta ise sadece güç tuşu bulunuyor.

G7 ThinQ 4 ayrı renk seçeneğiyle geliyor; platinyum grisi, aurora siyahı, fas mavisi ve ahududu pembesi.

Arka kısımda kamera ünitesini ve hemen altında parmak izi sensörünü, altta ise 3.5mm analog ses çıkışını, USB 3.1 ters çevrilebilir tip C portunu, mikrofon ve hoparlörü görüyoruz.

Telefon farklı odak uzunluklu lenslere sahip iki arka kameraya sahip.

Her iki kamera da 16MP çözünürlükte. Geniş açılı lensin diyafram açıklığı f/1.9 iken, dar açılı lens f/1.6 değerini taşıyor. Lazer otofokus ve optik stabilizasyon gibi özellikler mevcut, ancak bunlar sadece dar açılı kamerada var.

Selfie kamerası 8MP çözünürlüğünde ve f/1.9 diyafram açıklığına sahip.

Arka kameranın video kayıt modları arasında 4K/60fps yüksek çözünürlüklü kayıt olanağının yanı sıra, 720p/240 fps ağır çekim de var. Ön kamerada ise video seçeneği sadece 1080p/60FPS ile sınırlı.

Telefon kutudan Android 8.0 Oreo yüklü halde çıkıyor ve 9.0’a güncellenmesi planlanıyor.

LG G7 ThinQ telefonda müzik severleri mutlu edecek özellikler var. Bluetooth üzerinden yüksek çözünürlüklü 24bit/48Khz kalitede ses aktarımını mümkün kılan Qualcomm’un aptX HD teknolojisi destekleniyor. Ayrıca telefon içindeki dahili DAC, 32 bit/192Khz’ye kadar ses çözünürlüğünü ve DTS X Surround Sound teknolojisini destekliyor.

Telefon yüksek çözünürlükteki medyaları daha düşük çözünürlüklere indirmeden oynatabiliyor. Bu tür medyalar doğası gereği yüksek dosya boyutlarına sahip olacağı için 512GB’a kadar SD kart desteği bu noktada oldukça kullanışlı hale geliyor.

Telefonun 3000 mAh pili için ortalama kapasitede diyebiliriz. Batarya kapasitesi açısından G7 ThinQ’in piyasadaki benzer telefonlardan çok farkı yok.

Bağlantı olanaklarına baktığımızda, Bluetooth 5.0 ile daha uzun menzilli iletişim ve daha hızlı dosya aktarımının mümkün kılındığını, ayrıca AC Wi-Fi desteğinin de mevcut olduğunu görüyoruz.

Ön yüzün büyük bir kısmını kaplayan çentikli ekran ile modern bir tasarıma, yüksek çözünürlüklü çift arka kameraya sahip olan, müzikseverler için kullanışlı özellikler barındıran LG G7 ThinQ’in ülkemizde satışta olan 64GB’lık modelini an itibariyle 4000TL civarında bulabiliyorsunuz. Benzer özellikli amiral gemisi telefonların fiyatlarına göz attığımızda LG’nin burada önemli bir avantaj yakaladığı söylenebilir.

LG G7 İncelemesi…