Anasayfa Haber Google Play Store İndirme Seçenekleri Artıyor

Google Play Store İndirme Seçenekleri Artıyor

Google Play Store üzerinden uygulama indirirken yalnızca Wi-Fi kullanılması tercih edilebilecek.

Mobil cihazlarda sınırsız veri bağlantısı çoğumuz için hayal. Türkiye’de pek çok kişi hala 5 GB altında kotaya sahip internet paketleri kullanıyor. Uygulamaların gün geçtikçe daha yüksek çözünürlüklü görsellere sahip olması ve farklı işlevler kazanması ise dosya boyutlarını hayli artırıyor.

Google Play Store’da uygulamaların güncellenirken yalnızca Wi-Fi kullanması seçeneği uzun süredir bulunuyordu. Google bundan böyle Android uygulamalarının indirilmesinde de Wi-Fi veya mobil bağlantının tercih edilmesine imkan sağlayacak. Google Play için gelen yeni güncellemeyle, kullanıcılar uygulamaların indirilmesini yalnızca Wi-Fi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Bu, özellikle birkaç tane uygulamayı indirmeyi başlattıktan sonra kopan Wi-Fi bağlantılarında faydalı olacaktır. Önceden indirme başladıktan sonra Wi-Fi bağlantısı koparsa, telefon mobil veri üzerinden indirmeye devam ediyordu. Yalnızca birkaç yüz MB boyutundaki uygulamaların indirilmesi duruyordu.

Google Play Store’da ayarlar kısmına giderek Uygulama İndirme Tercihi seçeneğiyle telefonun uygulamaları yalnızca kablosuz ağ üzerinden indirmesini sağlayabilirsiniz. Eğer menüde böyle bir ayar görmüyorsanız, Google Play Store uygulamasını güncellemeniz gerekiyor.