Anasayfa Haber Japon Okullarına Yeni Robot Öğretmenler Geliyor

Japon Okullarına Yeni Robot Öğretmenler Geliyor

Japonya’da okullara yapay zeka destekli yeni robot öğretmenler yerleştirilecek.

Japonya’nın robotik teknolojileriyle olan denemeleri her geçen gün daha da büyük çapta gerçekleşiyor. 2009 yılında Saya adındaki bir robotu çeşitli okullarda deneyen Japonya eğitim bakanlığı, bu modeli beşinci sınıf öğrencilerine öğretmenlik yapacak şekilde programlamıştı.

Şimdi de ülke çapında 500 okulu kapsayacak yeni bir robotik öğretmen programı duyuruldu. Önümüzdeki Nisan ayından itibaren seçilen okullarda göreve başlayacak olan robot öğretmenler, şüphesiz Saya’dan çok daha gelişmiş olacaklar.

Gelişmiş bir yapay zeka ve konuşma yeteneğiyle donatıldığı belirtilen robotların görevi, öğrencilerin İngilizce öğrenmesine yardımcı olmak olacak. Özellikle konuşma pratiğini geliştirme amacı güden bu proje, öğrencilerin İngilizce lisanına hakimiyetini artırmayı hedefliyor.

Okullarda robotlara yer veren tek ülke Japonya değil. Geçtiğimiz yıllarda pek çok ülkede robotları sınıfa öğretmen ve yardımcı olarak sokmayı deneyen pilot projeler gerçekleştirildi. Japonya ise robotik endüstrilerini geliştiren lider ülkelerden biri olarak, bu teknolojiye günlük hayatın her alanında yer vermek için çaba gösteriyor.