Anasayfa Haber Sony Playstation 5 Önümüzdeki Yıl Çıkabilir Mi?

Sony Playstation 5 Önümüzdeki Yıl Çıkabilir Mi?

Piyasa analistlerinin yorumları, PS 5 çıkış tarihini şirketin söylediğinden daha erkene konumlandırıyor.

Sony bir süre önce PS 5 olarak adlandırılan yeni nesil oyun konsolu üzerinde çalıştıklarını doğrulamıştı. AMD ile yakın işbirliği içinde olan Sony’nin bu yeni konsolda ayrı bir grafik yongası ve gelişmiş elektronik bileşenlere yer vereceği tahmin ediliyor.

Sony Interactive CEO’su John Kodera tarafından geçen Mayıs ayında yapılan bir basın açıklamasında, yeni konsolun çıkışının şirketin üç yıllık planında yer almadığı da belirtilmişti. Bu da PS 5 çıkış tarihini 2021 yılı civarına konumlandırıyordu.

Ancak piyasa analistleri Sony’nin yeni konsolunu 2019 sonuna doğru piyasaya sürebileceğini iddia ediyorlar. Kısa süre önce yayınlanan bir pazar analizini kaleme alan analist Hideki Yasuda, şirketin PS 5 konsolunu 2019 sonuna doğru pazara süreceğine kesin gözüyle bakıyor.

Ne var ki Hideki Yasuda iddiasından tam emin olamadığının da altını çiziyor. Şirketin 2019 sonunda konsolu çıkaracağını öngörmekle birlikte, çeşitli bileşenlerin üretimindeki olası gecikmenin, bu tarihi 2020 ve hatta ötesine taşıma ihtimalinin olduğunu da ifade ediyor.

Burada gecikme ihtimaline sebep olarak TDK tarafından üretilen yeni nesil çok katmanlı seramik kapasitörlerin (MLCC) üretimindeki yavaşlık öne çıkıyor. Yasuda’ya göre PS 5 konsolunda da kullanılacak olan bu bileşenlerin gecikmesi, konsolun çıkışını gerçekten de Kodera’nın verdiği tarihe geriletebilir.