Anasayfa Haber Yeni Nesil Oyunlarda Ray Tracing Desteği Yaygın Olacak

Yeni Nesil Oyunlarda Ray Tracing Desteği Yaygın Olacak

Nvidia’nın yeni RTX ekran kartı serisini duyurmasının ardından, Ray Tracing kullanacak oyunların videoları da yayınlanmaya başladı.

Nvidia yaklaşık 10 yıldır Ray Tracing teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Dinamik ışık efektlerini kullanarak gerçek zamanlı video işlemeye imkan tanıyan Ray Tracing teknolojisi, başta oyunlar olmak üzere tüm görsel çalışmalarda yeni bir sayfa açabilecek kapasitede.

Nvidia yeni tanıttığı RTX 2000 serisi ekran kartlarında kullandığı Turing grafik işlemci ailesinde de Ray Tracing teknolojisine büyük yer vermiş. Şirket bu teknolojiye yapılan yatırımın boşa çıkmayacağına güveniyor. Ancak işi şansa da bırakmıyor.

Geçmişte çoğu yeni teknoloji, sırf geliştiriciler uygulamaya koymaktan kaçındığı için tüketiciden karşılık bulamadı ve çöpe gitti. Nvidia bunun Ray Tracing teknolojisine de olmasını önlemek için uzun zamandır oyun yapımcılarıyla yakın işbirliği içinde çalışıyor.

Nitekim RTX 2000 serilerinin Gamescom 2018 etkinliği başlamadan önceki gün duyurulmasının ardından, fuarda sergilenen oyunlarda da Ray Tracing teknolojisi vurgulanmaya başlandı.

Battlefield 5, Shadow of the Tomb Raider ve Metro Exodus gibi merakla beklenen AAA yapımların fuarda gösterilen tanıtım videolarında, bu yeni teknolojinin altı bariz şekilde çiziliyor. Bu üç oyunun paylaşılan Ray Tracing vurgulu yeni videolarını aşağıda görebilirsiniz.

Tabii yapımı süren yeni oyunlardan daha bir çoğunun Ray Tracing teknolojisi kullandığı ve RTX 2000 serisi kartlarla daha fazla performans vaat ettikleri biliniyor. Ancak Metro Exodus gibi vurucu isimlerin üzerine gidilmesi de çok şaşırtıcı değil.

aider,