Anasayfa Haber HTC Vive Kablosuz Bağlantı Adaptörü Piyasaya Çıkıyor

HTC Vive Kablosuz Bağlantı Adaptörü Piyasaya Çıkıyor

HTC Vive ve Vive Pro kullanıcıları bu yeni adaptörle kablolardan kurtulabilecek.

Sanal gerçeklik gözlüklerinin en büyük sıkıntılarından biri de bilgisayara bağlanmak için kablo kullanmak zorunda kalınması. Kafanızdaki VR setiyle bir oyuna dalmışken, bir yandan da devamlı kendinize kabloya basmamayı hatırlatmak, VR atmosferine tam olarka girmeye engel olabiliyor.

Tabii bu sorunu çözmek için farklı yaklaşımlar var. Bazı VR başlık üreticileri yeni tasarımlarında işlemciyi de başlığa yerleştirmek için çalışıyorlar. Öte yandan MSI One gibi VR için özel sırt çantası bilgisayarlar da geliştiriliyor. Bir başka yaklaşım ise kablosuz bağlantı kitleri geliştirmek.

Halen piyasada farklı markalar tarafından farklı VR başlıkları için geliştirilmiş kablosuz bağlantı kitleri mevcut. HTC de bir süredir Vive başlığı için benzer bir kit geliştiriyordu. Şirketin yeni kablosuz bağlantı kiti önümüzdeki ay satışa çıkacak.

Yeni kablosuz bağlantı kiti bir kaç parçadan oluşuyor. Kitle gelen PCIe kablosuz bağlantı kartını masaüstü bilgisayarınıza takmanız gerekiyor. Başlık için de ayrı bir kablosuz bağlantı modülü ve batarya paketi kullanıyorsunuz.

Yeni kit önümüzdeki ay yurtdışında 300 dolar fiyatla satışa çıkarılacak. HTC Vive ve Vive Pro kullanıcıları bu kiti VR başlıklarına bir kaç dakika içinde monte edebilecekler.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir kaç küçük olumsuz nokta da göze çarpıyor. Öncelikle PCIe bağlantı kartının dizüstü bilgisayarlara bağlanması mümkün olmayabilir. Kablosuz bağlantı kitinin bataryasının yaklaşık 2,5 saat oyun süresi sağlaması da ayrı bir kısıtlama.

En önemli husus ise Vive Pro kullanıcılarının ayrıca bir ek adaptör almak zorunda olmaları. Vive Pro başlığınız varsa, 60 dolar daha vererek ayrıca satılan bir bağlantı adaptörünü alıp kullanmanız gerekiyor. Bu olmadan Vive Pro ile kablosuz bağlantı kitini bağlamak mümkün olmuyor.