Anasayfa Haber Nvidia, GeForce Experience’ın Yeni Özelliklerini Duyurdu

Nvidia, GeForce Experience’ın Yeni Özelliklerini Duyurdu

Nvidia, GeForce Experience için yapacağı güncellemeyle Ansel’e de çok sayıda yeni özellik ekleyecek.

Nvidia, uzun süredir beklenen RTX 2000 serisi kartlarını tanıttıktan sonra, yazılımlarına getireceği yeni özelliklerden de bahsetti. Şirketin ekran kartı sürücüleriyle birlikte sunduğu ve çok sayıda özellik barındıran GeForce Experience uygulamasında bazı önemli yenilikler yapılacak.

GeForce Experience içinde yer alan ve desteklenen oyunlarda oldukça gelişmiş bir ekran görüntüsü çekme tecrübesi sağlayan Ansel, RTX 2000 serisi kartlarla birlikte gelişiyor. 22 oyun daha Ansel ve/veya Highlights desteğine kavuşuyor. Bu oyunlar arasında Hitman 2, Prey, Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider, PES 2019 ve Tropico 6 gibi önemli oyunlar da bulunuyor.

Yenilenen Ansel, ekran görüntüsü alınırken görsel efektlerin çok daha detaylı hesaplanmasını sağlayacak. Örneğin gerçek zamanlı ışık takibi (RTX) oyun esnasında X sayıda hesaplanırken, Ansel ile fotoğraf çekerken 30X tane ışık ışınının hesaplanması sağlanabilecek. Ayrıca standart yansımalar ve gölgeler gibi efektler de detaylandırılacak.

Ansel, yapay zekayı kullanarak görüntülerdeki düşük çözünürlüklü (1080p) ekran görüntülerini 8K çözünürlüğe yükseltebilecek. Ayrıca yazılımla yeşil perde ve etiketler gibi efektler eklemek de mümkün olacak.

Nvidia, bu yeniliklerin yer alacağı GeForce Experience sürümünün ne zaman yayınlanacağını henüz belirtmedi. Ancak RTX kartların raflara gelişiyle birlikte, yani Eylül ayı gibi bu güncellemenin de hazır olacağını tahmin ediyoruz.