Anasayfa Haber Black Ops 4 İçin PC Fragmanı Yayınlandı

Black Ops 4 İçin PC Fragmanı Yayınlandı

Yeni yayınlanan fragman oyunun PC sürümü hakkında bazı bilgiler veriyor.

Activision, Call of Duty: Black Ops 4 için yeni bir tanıtım videosu yayınladı. Yeni fragman PC sürümünün önemli özelliklerini ortaya koyuyor. Oyunun PC’ler için optimize edildiğini vurgulayan Activision, Ultrawide monitörleri ve çoklu monitör kurulumlarını destekleyeceğini belirtiyor. Ayrıca kontrollerin de klavye – fare ikilisi için tasarlandığı belirtiliyor. 4K çözünürlük desteği ve FPS sınırının bulunmaması da PC sürümünün diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Oyun geliştiricilerin böyle uyarılar yapmak zorunda kalması ise düşündürücü. Bundan birkaç yıl öncesine kadar konsoldan bilgisayara uyarlanan oyunların bir çoğunda, hala konsol joypad tuşlarının resimleri görünüyordu. Öncelikle yeni nesil konsollar için geliştirilen oyunlar ise, çeşitli uyumsuzlukları veya konsolun işlem gücünün zayıflığı sebebiyle PC’de yeterince iyi çalışmıyordu.

Dev bir oyun geliştiricisinin PC’ye yayınlayacağı oyun için çıkıp “Biz oyunumuzu PC için geliştiriyoruz, klavye – fare için tasarlıyoruz ve oyunumuz PC’de gerçekten iyi çalışacak” demek zorunda kalması, konsollar ve PC oyunculuğu arasındaki problemlerin büyüklüğünü gösterir nitelikte.

Black Ops 4, 12 Ekim’de PC, Xbox One ve PlayStation 4 için piyasaya çıkacak. PC sürümü, yalnızca Battle.net platformu üzerinden oynanabilecek.