Anasayfa Haber Ubisoft, Bulut Oyun Teknolojisini Önemli Görüyor

Ubisoft, Bulut Oyun Teknolojisini Önemli Görüyor

Bulut oyun platformlarının önemini vurgulayan üst düzey yöneticiler arasına Yves Guillemot da katıldı.

Bulut bilişim alanındaki gelişmeler, hayatımızdaki pek çok alışkanlığı değiştiriyor. Artık MP3 arşivi yapmak yerine, Spotify açıp müzik dinliyoruz. Dosyalarımızı flash belleğe atıp yanımızda gezdirmek yerine, bulut depolama alanlarından faydalanabiliyoruz. Dizi ve filmleri, televizyon kanallarının gösterdiği saatten bağımsız olarak izleyebiliyoruz.

Bulut teknolojisinin getireceği bir sonraki büyük yenilik oyun tarafında olacak. Bulut oyun akışı ile oyuncular çok düşük özelliklere sahip bilgisayarlarında, video izler gibi oyun oynayabilecek. Bunun potansiyelini ve önemini geçtiğimiz haftalarda Activision vurgulamıştı. 2018’in başlarında, Microsoft da bir bulut oyun hizmeti şirketini satın almıştı. Şimdi bir vurgu da Ubisoft’un CEO’su Yves Guillemot’tan geldi.

Gamescom 2018’de yapılan bir röportajda, Guillemot bulut oyun hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Yves Guillemot, “Teknoloji aslında o yönde ilerliyor. Bilgisayarlar daha güçlü, veri aktarımı daha verimli olacak. Bir noktada oyun akış tecrübesi, bilgisayar satın alıp düzenli olarak güncellemekten daha cazip hale gelecek.” dedi.

Elbette ki bunun gerçekleşmesi için önümüzde uzun bir süre var. İnternet bağlantılarının kalitesi ve gecikme süreleri, yüksek kaliteli oyun akışı için yeterli seviyede değil. Fakat büyük şirketlerin bu teknolojiye önem vermeleri, trendin ne yönde ilerlediğini gösteriyor.