Anasayfa Haber Koenigsegg, Otomobillerini Yeniden Tasarlıyor

Koenigsegg, Otomobillerini Yeniden Tasarlıyor

Süper otomobil üreticileri, Tesla Roadster modelinin performansından çekiniyor.

Tesla’nın 2017’nin sonlarında duyurusunu yaptığı Roadster modeli, tüm otomobil meraklıları tarafından heyecanla bekleniyor. Şirketin ilk süper otomobili olan Roadster, 0-100 km/s hızlanması 1,9 saniyede tamamlayabilecek. Üstelik aracın fiyatı da 200.000 dolar gibi, süper otomobillere kıyasla çok makul bir seviyede olacak.

Bu durumun McLaren, Lamborghini, Ferrari ve Bugatti gibi süper otomobil üreticilerini rahatsız edeceği ve önlem almalarını gerektireceği tahmin ediliyordu. Bu rahatsızlığını dile getiren ilk şirket ise süper pahalı araçlarıyla tanınan Koenigsegg oldu.

Koenigsegg’in kurucusu Christian von Koenigsegg, yaptığı bir söyleşide rekabeti sürdürebilmek için motorlarını yeniden tasarlamaya başladıklarını duyurdu. Bunun sebebini de doğrudan Tesla Roadster olarak gösteren Christian, “Bu utanç verici” dedi.

Bu arada Koenigsegg Agera RS modelinin 447 km/s’ye ulaşabilen bir otomobil olduğunu da hatırlatalım. Dünyanın en hızlı otomobillerini üretebilen bir şirketin elektrikli otomobillerden bu derece çekinmesi, yeni teknolojilerin ne kadar büyük dönüşümlere sebep olduğunu gösteriyor. Onlarca yıllık tecrübe, yeni sayılabilecek, çok daha genç bir şirketin karşısında işe yaramaz hale gelebiliyor.

Bu noktada süper otomobil üreticilerinin de işinin zor olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira süper otomobil müşterilerinin büyük çoğunluğu, gaza bastıklarında motorun kükremesini duymak istiyorlar.

Elektrik motorları ise son derece sessiz çalışıyor. Bu durum, süper otomobil üreticilerinin tamamen elektrik motorlarına geçişini zorlaştırıyor. Çoğu süper otomobil üreticisi hibrit motorlu modellerle karşımıza çıkıyor.