Anasayfa Video SSD Soğutucu! XPG Storm RGB – IFA 2018

SSD Soğutucu! XPG Storm RGB – IFA 2018

SSD soğutucu sergilenen Adata IFA 2018 standına gittik ve M.2 SSD’ler için sunulan XPG Storm RGB soğutucuya yakından baktık…

Peki M.2 SSD nedir? Isınır mı? Nasıl soğutulur? İşte bunları açıkladığımızda zaten XPG serisi bu ürünün neden geliştirilidiği ortaya çıkıyor. STORM RGB M.2 2280 SSD Cooler olarak isimlendirilen bu soğutucunun fuarda öğrendiğimiz fiyatı 10 dolar. Türkiye’de vergilerle takribi 15 USD civarına gelecektir. Bilgisayardaki mevcut RGB ışıklandırma ile birlikte kullanılabilmesi de ayrı bir artı. Bunun uyumluluk listesini kontrol etmeyi unutmayın.

En yaygın M.2 standardı olan 2280 formatında sunulması da güzel. Bu sayede özellikle yüksek performans için tercih ettiğimiz M.2 SSD’leri daha da yüksek performanslı olarak kullanmak mümkün olacak. Isınmaya bağlı kısa süreli hız düşüşleri olmadan, daha da uzun süreli performans kazanımları sağlayıp sağlayamayacağımızı, ne ölçüde fayda sağladığını elbette kendimiz de bu tarz ürünleri test ettikten sonra kesin olarak söyleyebileceğiz. Ancak fikir ve ürün ilk bakışta çok güzel görünüyor. Pasif soğutma yerine aktif soğutma etkili olacaktır.