Anasayfa Haber Fallout 76 Yine SPECIAL Sistemini Kullanacak

Fallout 76 Yine SPECIAL Sistemini Kullanacak

Fallout 76’nın geliştiricileri, oyun sistemiyle ilgili çeşitli yeni bilgiler paylaştı.

Bethesda’nın multiplayer odaklı, fakat tek başına da oynanabilecek olan Fallout 76 oyunu hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Geliştiriciler bir röportajda oyunun RPG mekanikleri hakkında oldukça detaylı bilgiler paylaştılar.

Fallout 76’nın, klasik Bethesda RPG’lerinden farklı olacağını söyleyen geliştiriciler, hikayenin Vault’tan “Reclamation Day” sebebiyle ayrılmanızla başlayacağını söylediler. Ana hikaye ile ilgili görevlere girişte NPC’lerle konuşmak yerine, Vault Overseer’dan yönlendirmeler alacağız.

Görevleri yalnızca Overseer’dan almayacağız. Oyundaki yapay zeka ve robot NPC’lerden de görev almamız mümkün olacak. Karakterimiz oyunda pasif dinleyici olacak. Oyunda diyalog seçenekleri bulunmayacak.

Stat sistemi eskisi gibi

Eski Fallout oyunlarından hatırlayacağımız S.P.E.C.I.A.L (Strength, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck) puanları Fallout 76’da da bulunacak. Karakterimiz seviye atladığında, puanlarını bu seçeneklerde harcayabilecekler.

Oyunda seviye sınırı bulunmayacak. S.P.E.C.I.A.L puanları tamamlandığında, karakter maksimum gücüne ulaşmış olacak.

Oyundaki Perk’ler, eski Fallout oyunlarından farklı olacak. Birkaç seviyede bir Perk seçmek yerine, özel yetenekler ve özellikler kazandıran kartlar seçeceğiz.

Oyunda World Event olarak adlandırılan bazı özel etkinlikler de yapılacak. Bethesda, oyuncuları bir noktaya çekecek görevlerin bulunacağını söyledi. Fallout 76, 14 Kasım’da piyasaya çıkacak.