Anasayfa Mobil Duvarın Arkasını Gösteren Teknoloji! – IFA 2018

Duvarın Arkasını Gösteren Teknoloji! – IFA 2018

Duvarın arkasında ne var ne yok cep telefonunuzla görmenizi sağlayan teknoloji, IFA 2018’de tanıtıldı. Peki nasıl çalışıyor?

Walabot DIY, cep telefonuna takılan bir donanım. Yazılım ve donanım birlikte çalışarak cep telefonuna duvarın arkasında ne olduğunu aktarıyor. Kullanıcı telefon ekranından, 10 santimetre kalınlığa kadar betonun arkasındaki cisimleri, bunların materyalini belirleyebiliyor. Duvarın arkasındaki tahtayı, metal boruyu, eli ya da diğer cisimleri tespit edebiliyor. Görsel modda ne olduğunu gösterirken, uzman modunda daha detaylı bilgi veriyor.

Yazılım güncellemeleriyle yeni özellikler de kazanabilen Wallabot DIY, şu an Android uygulamasına sahip ancak henüz iOS desteği yok. Tespit işlemini radyo dalgalarıyla yapan ürünün Almanya fiyatı 85 Euro olacak.

Peki ne işe yarayacak? İnşaat sektöründe ya da tadilatlarda duvarın içerisinde matkapla delmeden önce boru ya da kablo olup olmadığını anlamak önemli. Evde duvara tablo asayım derken boruyu delmek ya da elektrik kablosuna denk gelmek tehlikeli. Her usta kullanır mı? Hayır, ancak faydalı.

Elbette bazı okur ve izleyicilerimiz merak edecek, bu teknoloji duvarın arkasını gösteren ilk teknoloji mi? Tabii ki hayır, yıllardır pek çok farklı araç var. Ancak her yeni ekleme daha hesaplı ya da erişilebilir sürümleri karşımıza çıkartıyor.