Anasayfa Haber Nokia, 5 Kameralı Telefon Çıkarmaya Hazırlanıyor

Nokia, 5 Kameralı Telefon Çıkarmaya Hazırlanıyor

nokia

Nokia’nın çok sayıda kameralı bir telefon geliştirdiği söylentilerini doğrulayan bir görsel sızdırıldı.

Geçmişte 808 PureView ve Lumia 1020 gibi telefonlarıyla cep telefonu kamerası kavramını değiştiren Nokia, HMD tarafından satın alındıktan sonra hayli sıradan sayılabilecek telefon modelleriyle karşımıza çıkmıştı. Son birkaç ayda ortaya atılan iddialar ise Nokia’nın bu durumu değiştireceğine işaret ediyordu.

Ocak ayında çıkan bir söylentiye göre Nokia tam 5 kameralı bir telefon üzerine çalışıyordu. HMD, geçtiğimiz günlerde de PureView isim hakkını satın alarak, Nokia ve PureView markalarını yeniden bir araya getirmişti. HMD’nin PureView ismini nasıl kullanacağı ise bilinmiyordu. Gerçek PureView teknolojilerini kullanacağı gibi, güncel telefonlardaki gibi çoklu kamera sistemlerine de geçilebilirdi.

Yeni sızdırılan bir fotoğraf, Nokia’nın yeni bir modelinde çoklu kamera sistemine geçileceğine işaret ediyor. Fotoğraftaki telefonun arka kısmında tam 5 tane kamera bulunuyor. Sol üst tarafta LED flaşın, sağ üst tarafta ise lazer odaklama için sensörün bulunduğu görülüyor. 808 ve 1020’de yer alan Xenon flaş ise bu telefonda bulunmuyor.

Fotoğrafta, kamera lenslerinin tamamının aynı olduğu dikkat çekiyor. Yani farklı lense ihtiyaç duyulan balık gözü veya optik zum kameraları yok gibi görünüyor. Eğer fotoğraf gerçekse, Nokia yepyeni bir kamera teknolojisiyle karşımıza çıkacak demektir. Şirketin bu kameraları ne şekilde kullanacağını merak ediyoruz.

Aynı lenslerin kullanıldığı çoklu kamera sistemlerini daha önce gördük. Huawei, P9 modelinde biri siyah – beyaz diğeri renkli fotoğraf çeken ve aynı lensi kullanan iki kamerayla karşımıza çıkmıştı. Nokia da kameralarını kırmızı, yeşil, mavi, siyah – beyaz ve renkli olarak ayırıp, yazılımla birleştirecek olabilir.